Foci

Győrt ellepik a románok

Miriuta Vasile (miriuta vasile, )
Miriuta Vasile (miriuta vasile, )

Újabb, immár a negyedik román labdarúgóval hozzák hírbe a Győri ETO-t. Szokták mondani, nem zörög a haraszt, ezért próbáljuk keresni a logikát. Nem leljük...

A Gazeta Sporturilor úgy tudja, a 22 éves Sebastian Chitoşcă (Ceahlaul Piatra Neamt) lesz a győri baloldal motorja. A klub nem erősítette meg a hírt. Hogy Miriuta “Laci” román vonalára valóban szüksége van-e a Győrnek vagy sem, az más kérdés. Minden esetre amióta az ETO kinevezte a románnak született, ellenben magyar állampolgárságú szakembert, azóta Dan Bucsa (Universitatea Cluj ), Ciprian Deac (CFR Cluj) és Mihai Minca (CFR Cluj) mellett épp ő a negyedik olyan hírbe hozott futballista, aki keleti szomszédunktól érkezhet.

 
Miriuta Vasile anyanyelve román, de remekül töri a magyart, így a nyelvi probléma nem lehet indoka a tervbevett jtáékos cseréknek
Fotó: MTI 

Chitoşcăt speciel onnan ismeri, hogy a CFR előtt éppen a  Ceahlault irányította a jó Vasile. A baloldali-középpályás ősszel 15 mérkőzésen szerepelt a román élvonalban. Hogy jobb lenne, mint az elengedett Varga Roland, vagy a szabad listára tett, a Honvédban anno parádés magyarországi rajtott vett Leandro Martínez, abban nemhogy kételkedünk, inkább tutira mondjuk, hogy nem.

Igazából ezért nem értjük a meglebegtetett győri nagy jövés menést. Meg azért sem tudjuk mi értelme lenne a szerb, légiót most éppen románra cserélni, mert ott a Fehér Miklós Akadémia, ahol 2008 óta van gimnáziumi képzés… Mondjuk látható eredménye hat éve nincsen – bocsánat, az egy Kalmárt Zsoltot leszámítva. Megjegyezzük, az FMLA államilag évente mintegy 150 millióval támogatott akadémia, amely azért jött létre és azért kap adóforintot, hogy a magyar élvonalba termeljen a jelenleginél képzettebb utánpótlást.

Ha beigazolódnak a pletykák és valóban betör a román légió, úgy a győri játékospolitika a közepesről kettes alára változik. Tavaszi végeredménytől függetlenül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik