Foci

Példátlan rekordot dönthet meg a Real Madrid

real madrid (real madrid)
real madrid (real madrid)

A Real Madrid együttesének még öt mérkőzést kellene nyernie ahhoz, hogy beállítsa az 1971-72-es Ajax rekordját. A holland gárda ugyanis zsinórban 26 mérkőzésen maradt veretlen.

Remek szezont fut a Carlo Ancellotti vezette Real Madrid. A spanyol sztárcsapat elmúlt 21 fellépéséből, 21-szer hagyta el győztesen a pályát, így már megdönthetetlennek hitt rekordokat is veszélyeztetnek a Blancók.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Guinness rekordok könyve szerint a zsinórban megnyert legtöbb találkozó a brazil Curitiba csapatának nevéhez fűződik, akik 24 meccsel állnak az élen.

Bár a rekordok könyve a 24 győzelmet tartja a csúcsnak, voltak ennél hosszabb sorozatok is. Az 1972-73-as szezonban az Ajax együttese például 26 mérkőzésen tudott diadalmaskodni egyhuzamban, ám vélhetően ők nem törődtek a hitelesítéssel, így nem kerültek be a könyvbe.

Az 1942/43-as idényben a német Dresden szintén 26-szor nyert zsinórban. 23-szor a bajnokságban, míg háromszor a Német Kupában, ám ők sem bíbelődtek igazán a számokkal, így hozzájuk sem köthető a rekord.

Több másik csapatnak is vannak lenyűgöző sorozatai, ám ezeket nehéz összehasonlítani az előbbiekkel. Például az Eusebio-féle Benfica 29 diadalt tudott felmutatni egyhuzamban, de ők csupán a hazai bajnokságban vitézkedtek, hiszen a Malmö és a Derby County ellen nem tudtak nyerni az európai kupákban.

A Real Madridnak tehát mindössze három mérkőzést kell nyernie ahhoz, hogy bekerüljön a világrekordok könyvébe. Ronaldoék vélhetően azonban az Ajax rekordját szeretnék megdönteni, mivel a hollandok a bajnokságon kívül a kupában és a BEK-ben sem találtak legyőzőre ez időszak alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik