Foci

Bundázás miatt hallgatják ki Pintér Ádámot

Pintér Ádámot, a Zaragoza korábbi, a Levadiakosz jelenlegi futballistáját a spanyol ügyészség bundagyanú miatt hallgatja meg.

Pintért még akkor hozták hírbe a Levante-Real Zaragoza mérkőzés végkimenetélének befolyásolásával, amíg Spanyolországban focizott – írja a Blikk.

Ezt a bizonyos mérkőzést 2011 májusában játszották, és a Zaragoza vezetői 965 ezer eurót, vagyis 300 millió forintot adtak a Levante játékosainak, hogy veszítsék el a meccset, így három ponthoz juttatva a vendégeket.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A spanyol ügyészség a Zaragoza akkori teljes keretét vizsgálja, kinek lehet köze a bundázáshoz: ez szám szerint 42 személyt jelent. Pintér Ádám egyébként nem lépett pályára azon a találkozón.

A védőt korábban már kihallgatták bundázás miatt: 2009 decemberében az MLSZ vonta kérdőre a 2008 szeptemberében lejátszott Szerbia-Magyarország U21-es meccsel kapcsolatban. Azt a találkozót a szerbek 8-0-ra nyerték meg, Pintért pedig az első félidőben kiállították. Akkor azt mondta, valaki felkereste őt a találkozó előtt, s pénzt ajánlott neki a mérkőzés manipulálásáért.

A spanyolok egyébként a mostani ügyiratban felsorolják azokat, akik konkrétan részt vehettek a bunda szervezésében, de Pintér neve ezen a listán nem olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik