Foci

Kubatov és a vénaszkenner is marad

kubatov-gabor(960x640).jpg (kubatov gábor, )
kubatov-gabor(960x640).jpg (kubatov gábor, )

Az FTC elnöke értékelte az elmúlt hónapokat.

A fradi.hu interjúvolta meg Kubatov Gábort, a Ferencváros első emberét, aki kérdésre válaszolva elmondta: hiába nem kérnek a szurkolók belőle a vénaszkennerből, ő is és a beléptető rendszer is marad.

„Marad a beléptető rendszer és lévén októberben választottak meg újabb négy évre elnöknek, maradok én is. Kérem, azt fogadja el, hogy a békétlenség fenntartásában érdekeltekkel szinte lehetetlen békét kötni. Mindenki szabadon dönthet arról, hogy bejön vagy sem, kivéve azokat, akiket kitiltottunk indokoltan az elmúlt időszakban. Ha jól rémlik, mindössze tíz emberről van szó, akik kárt okoztak a klubnak, mert hosszú időn át belépő nélkül szöktek be, mert saját társaikat bántalmazták a lelátón, mert a nemzetközi szabályok ellen vétettek a meccseinken. Most 2014-et írunk, kizárólag egy utat ismer az UEFA, az MLSZ és az FTC” – mondta Kubatov Gábor.


Fotó: MTI

Az FTC elnöke elmondása szerint sosem elégedett, de meglátása szerint a klub évről évre jobban működik. Sikerként könyvelte el az országjárást, a hamarosan beinduló Fradi TV-t, emellett beszélt az „egyik legkomolyabb tervről”, vagyis arról, hogy jövőre a szurkolói kártyához kedvezmények is járnak majd.

Ami a labdarúgócsapat teljesítményét illeti, azzal kapcsolatban a vezetőségben is van hiányérzet, de nem látják borúsan a helyzetet, mivel még három sorozatban is talpon áll az együttes. Azt, hogy a nyári erősítések nem sikerültek olyan jól Kubatov cáfolta, a többi közt Gerát, Lauthot és Lamah-t hozta fel pozitív példaként, valamint a Thomas Doll vezette szakmai stábot is dicsérte.

Több szurkolóra számítottak, a hazai meccseken és idegenben egyaránt, de tartják: továbbra is a Fradi vonzza a legtöbb nézőt a lelátóra és a televíziók elé is. Sajnálja, hogy foghíjasak a lelátók, de:

„Ez van, higgye el, én sajnálom a legjobban, de mégsem hátrálunk meg, mert nem hagyhatjuk, hogy az történjen a klubbal, ami az elmúlt húsz évben. Háromszor ment tönkre már a Fradi, háromszor volt fél térden. Értse meg mindenki, a negyediket már nem élné túl. Ennek a hangos kisebbségnek a vezetői megszokták, hogy az elmúlt időkben az történt a székházban, amit ők akartak. Amit most ők akarnak, az viszont a pusztulásba vezet. Abból nem lehet fizetést adni a játékosoknak, abból nem lehet öltözőt, tanulószobát létesíteni a kis Fradistáknak, abból nem tartjuk életben a jégkorong szakosztályt, abból nem születik birkózó csapatbajnoki arany, vagy nem lesz a mi dicsőségünk is Bácsi Péter világbajnoki győzelme és a kézilabdázónőink sem képesek kétszer KEK-et nyerni, a vízilabda szakosztályhoz sem tér vissza az olimpiai bajnok legenda, Gerendás György és még sorolhatnám hosszasan, mi mindent nem lehet. Mert egyébként a Fradi nem csak a futball.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik