Vicente Calderon (vicente calderon)
Foci

Elkapták a vízbe fojtott Depor-szurkoló feltételezett tetteseit

A spanyol rendőrség letartóztatott két futballszurkolót, akiket azzal gyanúsít, hogy ők okozták egy drukker halálát a november 30-i Atlético Madrid-Deportivo La Coruna mérkőzés előtti összetűzésben.

A rendőrség a Twitter-oldalán azt írta, hogy 32 ultrát vett őrizetbe Madridban, Ávilában és Toledóban. Ők valamennyien részesei voltak a Manzanares folyó melletti verekedésnek, amelynek áldozatául esett Francisco Javier Romero Taboada. A Deportivo La Coruna 43 éves szurkolóját a Vicente Calderón Stadion melletti folyó jeges vizéből emelték ki, s mint kiderült, fejsérüléseket szenvedett, kihűlt és szívinfarktust kapott.

A madridi összetűzésben további 11 ember sérült meg könnyebben. A két csapat szurkolói csoportjainak rendbontása után közvetlenül húsz embert vett őrizetbe a rendőrség és mintegy száznak az adatait rögzítette.

Az ügy folyományaként az Atlético Madrid betiltotta az Atlético Front nevű szervezetet. Emellett a Spanyol Labdarúgó Szövetség, illetve a kormány képviselői azt tervezik, hogy a hatóságokkal és klubokkal közösen összefogva fokozatosan kiszorítják a radikális szurkolói csoportokat a stadionokból, így 2016-ra az ilyen drukkereknek nem lenne helyük a futballpályák környékén.

Ugyanakkor egyes spanyol lapinformációk azt sugallják, hogy szurkolói összecsapásnak álcázott leszámolás zajlott két alvilági csoport között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!