Foci

BL-sorsolás: a City reménykedik, a Juve örül

A nyolcaddöntők párosításainak kialakulását követően értékeltek az érintett szakvezetői, játékosai.

A Schalke-Real párharchoz hasonlóan a Manchester City és az FC Barcelona csatájában is megismétlődik a tavalyi nyolcaddöntő, míg az előző kiírásban a legjobb nyolc között találkozó Paris Saint-Germain és Chelsea ezúttal már a kieséses szakasz első fordulójában összecsap.

“Az előző idényben a világ legjobb csapatától kaptunk ki, de nem létezik verhetetlen együttes. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnehezítsük a címvédő dolgát” – mondta Benedikt Höwedes, Schalke 04 világbajnok német védője.    

Philipp Lahm, a Bayern München szintén világbajnok csapatkapitánya szerint a Sahtar Donyeck ugyan erős csapat és nehéz ellenfél, mégis számukra kötelező a továbbjutás, ugyanis az együttes minimális célja, hogy ott legyen a legjobb nyolc között.

Txiki Begiristain, a Manchester City sportigazgatója elmondta, természetesen jobban örültek volna, ha a Barcelonánál gyengébb riválist sodor velük szembe a sors, ugyanakkor ebben a szezonban a Bayern München és az AS Roma legyőzésével már megmutatták, hogy képesek kiváló játékra.

“Az a legfontosabb, hogy elérjük a csúcsformánkat erre a párharcra, mert csakis így lehet esélyünk.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Pavel Nedved, a Juventus korábbi klasszisa és jelenlegi sportigazgatója szerint óvatosnak kell lenniük a Borussia Dortmund ellen, a német együttesben ugyanis rendkívül sok fiatal és tehetséges futballista szerepel.

“Kaphattunk volna olyan ellenfelet, amellyel szemben szinte lehetetlen lett volna a továbbjutás, örülök neki, hogy olyan csapatot kaptunk, amely ellen van esélyünk” – nyilatkozta az aranylabdás cseh klasszis, majd hozzátette, nagy rajongója a Dortmund edzőjének, Jürgen Kloppnak, és úgy érzi, ez a párharc egy jó fokmérő lehet a Juventusnak az európai kupaporondon.    

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 17-18-án és február 24-25-én, a visszavágókat pedig március 10-11-én és március 17-18-án rendezik. A sorozat döntője június 6-án Berlinben lesz.

Eredmény – A nyolcaddöntő párosítása:

Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol)
Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol)
Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol)
Juventus (olasz)-Borussia Dortmund (német)
Schalke 04 (német)-Real Madrid (címvédő, spanyol)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Bayern München (német) 
Arsenal (angol)-AS Monaco (francia)
FC Basel (svájci)-FC Porto (portugál)

A BL további programja:

nyolcaddöntő:

első mérkőzések: 2015. február 17-18. és február 24-25.
visszavágók: 2015. március 10-11. és március 17-18.

A negyeddöntő sorsolása: 2015. március 20.

negyeddöntő:
első mérkőzések: 2015. április 14-15.
visszavágók: 2015. április 21-22.

Az elődöntő sorsolása: 2015. április 24. 

elődöntő:
első mérkőzések: 2015. május 5-6.
visszavágók: 2014. május 12-13.

döntő: 2015. június 6., Berlin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik