Foci

Berlinben kapott ki a Dortmund, négyet lőtt a Bayern

Jürgen Klopp (jürgen klopp, )
Jürgen Klopp (jürgen klopp, )

A Hertha BSC 1-0-ra nyert hazai környezetben a Borussia ellen a Bundesliga 15. fordulójában. A listavezető München az Augsburgot szórta meg idegenben, ezzel biztosan őszi bajnok.

A bajnokságban meglepően rosszul teljesítő Borussia Dortmund labdarúgócsapatára amolyan „hatpontos” mérkőzés várt szombaton délután Berlinben. A BVB nem játszott jól az első félidőben, ráadásul a hajrában hátrányba is került, az együttes korábbi játékosa, Schieber talált a hálóba. A második játékrészben több lehetősége is volt az egyenlítésre a Dortmundnak, ám nem sikerült pontot szerezni, a Hertha nyerte a mérkőzést.


Jürgen Kloppéknak ki kell találniuk valamit
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Közben a címvédő Bayern München sokáig nem találta a fogást idegenben a szezonban jól szereplő Augsburg csapatán, az 58. percig kellett várni a vendégek első találatára, azt Benatia szerezte fejjel. Innentől kezdve aztán beindult a müncheni henger, Robben, Lewandowski majd újra Robben volt eredményes, így a 71. minutumban már 0-4 volt az állás! Ez lett a végeredmény is. A bajor csapat ezzel már biztosan őszi bajnok, története során 20. alkalommal, mivel két fordulóval a szünet előtt 10 pont az előnye a vasárnap pályára lépő, második helyezett Wolfsburggal szemben.

A Köln Gelsenkirchenben nyert, a Hannover Brémában játszott 3-3-as döntetlent, a Freiburg és a Hamburg pedig nem bírt egymással – Stieber Zoltán a 92. percben állt be.

Eredmények – Bundesliga, 15. forduló

Augsburg – Bayern München 0-4 (0-0)
Gólszerzők: Benatia (58.), Robben (59., 71.), Lewandowski (68.) 

Freiburg – Hamburg 0-0

Hertha BSC – Borussia Dortmund 1-0 (1-0)
Gólszerző: Schieber (40.) 

Schalke 04 – Köln 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Sane (85.) illetve Ujah (46.), Lehmann (67. – 11-esből) 

Werder Bremen – Hannover 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Junuzovic (36.), Lorenzen (55.), Selke (88.) illetve Stindl (12.), Joselu (62.), Kiyotake (64.) 

Mainz – VfB Stuttgart 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Geis (36.) illetve Kostic (72.) 

Videó – Schieber gólja döntött Berlinben:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik