Foci

Ki nevet a végén: a City, a Roma, netán a CSZKA Moszkva?

Francesco Totti (francesco totti,)
Francesco Totti (francesco totti,)

Az orosz csapat is beleszólhat ugyan még a továbbjutásba, de nagy valószínűséggel az olasz és az angol klub játszik ki-ki meccset a BL utolsó csoportkörének szerdai játéknapján.

Annyiban mindenképpen az AS Roma van a legkedvezőbb helyzetben a három, egyformán ötpontos csapat közül, hogy győzelem esetén automatikusan nyolcaddöntős lesz.

Ezt fogalmazta meg a rómás támadó, Gervinho is: “A Citynek kötelező nyernie, így rajta van nyomás, nem a Román” -, holott az olasz együttes számára is alakulhatnak kedvezőtlenül az eredmények.

 
A City és a Roma szeptemberi mérkőzésén Totti állította be a végeredményt (1-1) 
Fotó: europress 

Nem segíti az angol bajnok helyzetét, hogy hétvégén megsérült legnagyobb sztárja, az argentin Sergio Agüero, aki mesterhármast ért el az ötödik fordulóban a Bayern ellen, ezzel megőrizte csapata továbbjutási reményeit. Rajta kívül eltiltás miatt nem játszhat a középpályás Yaya Touré sem, de a védő Vincent Kompany, továbbá két középpályás, Stefan Jovetic és Fernandinho sem teljesen egészséges.

“Sergio világklasszis, az egész szezonban nagyszerűen játszott, rosszkor jött a sérülése. Nehéz lesz őt és Yayát pótolni, de nagyon erős keretünk van, ezért nem aggódom” – mondta a csatár James Milner, aki hozzátette, a Bayern München legyőzése után bízik abban, hogy Rómában is nyerni tudnak.

 
Sergio Agüero kiesése hatalmas érvágás a Citynek
Fotó: europress 

A CSZKA továbbjutása csak akkor jöhet össze, ha idegenben legyőzi a már biztos csoportelső bajor csapatot és a Roma nem gyűjti be a három pontot. A Roma-Manchester City rangadón a döntetlen az olaszoknak jó, amennyiben a CSZKA is pontot szerez a müncheniek vendégeként. Ha viszont az oroszok kikapnak, a 0-0 az olaszok, minden további döntetlen pedig az angolok továbbjutását eredményezi. A City győzelmével akkor jut a legjobb 16 közé, ha a CSZKA nem nyer Münchenben.

A szerdai játéknapon még egy továbbjutó hely dől el, amelyért a hétpontos Sporting Lisboa és az ötpontos Schalke 04 harcol. Előbbi a már továbbjutott Chelsea vendége lesz, utóbbi pedig Mariborban lép pályára. Az egymás elleni eredmények miatt a Sportingnak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A Barcelona a csoportelsőségért játszik hazai pályán a Paris Saint-Germainnel, amelytől kikapott Párizsban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, szerdai program:

E csoport:
AS Roma (olasz)-Manchester City (angol) 20.45
Bayern München (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Manchester City 5 (7-8), 3. AS Roma 5 (8-12), 4. CSZKA Moszkva 5 (6-10

F csoport:
FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45
Ajax Amsterdam (holland)-APOEL (ciprusi) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 13 pont, 2. (és továbbjutott) FC Barcelona 12, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

G csoport:
Chelsea (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45
Maribor (szlovén)-Schalke 04 (német) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Chelsea 11 pont, 2. Sporting Lisboa 7, 3. Schalke 04 5, 4. Maribor 3

H csoport:
FC Porto (portugál)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45
Athletic Bilbao (spanyol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) FC Porto 13 pont, 2. (és továbbjutott) Sahtar Donyeck 8, 3. Athletic Bilbao 4, 4. BATE Boriszov 3

A csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az Európa Ligába, a legjobb 32 közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik