Foci

Paulo Sousa keresztbetehet a Liverpoolnak

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Bár a BL-csoportkör hatodik, záró körére már tizenegy csapat biztonságban érezheti magát, értsd, továbbjutott, azért a keddi játéknapon pár klubnak van még miért izgulnia.

Az A, B, C, D, csoportokban csupán három továbbjutó hely kiadó még, de ettől lesz még “gyilok bőven. Különösen a B-csoportban, ahol a Real Madrid százszázalékos teljesítménnyel várja a kvartett negyedik helyén álló Ludogorecet és az egyenes kiesése szakasz sorsolását. A bolgár bajnok bár meglepetésre négy pontot is gyűjtött, éppen annyit, mint a Liverpool eddig, de ettől még Madridban nem sok sikert jósolunk számukra, minden bizonnyal búcsúznak a további küzdelmektől.

A Basel (2. hely, 6 pont) és a Liverpool (3. hely, 4 pont) azonban egymásnak feszül, minden tekintetben. A Videotonból jól ismerjük Paulo Sousa játékról alkotott felfogását, így egészen biztosak lehetünk abban, hogy az Anfield Roadon sorra kerülő, továbbjutásról döntő ütközetben védekezsére és kontrajátékra rendezkedik be.

 
Paulo Sousa jól taktikázott eddig csapatával
Fotó: europress 

Ez a taktika eddig is sikert hozott neki és látva a Pool utóbbi hetekben mutatott formáját, ezúttal is kihúzhatják a svájciak döntetlennel, ami számukra már bőven elég a továbbjutáshoz. Ha a portugál trénert megszerzi az áhított egy pontot, úgy a Basel 2004/2005-ös szezon után újra BL-nyolcaddöntőbe juthat!

Az A-csoportban a már továbbjutott Atlético Madridhoz a Juventus vagy a kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz csatlakozik majd. A torinóiak a spanyolokat fogadják, a görögök pedig az utolsó Malmőt. A Juventusnak a biztos továbbjutáshoz elég döntetlent elérnie, a csoportelsőséghez viszont legalább kétgólos győzelmet kell aratnia, mivel a második fordulóban 1-0-ra kapott ki Madridban, az Atlético gólkülönbsége pedig sokkal jobb az olaszokénál.

Ugyanakkor ha a torinói csapat vereséget szenved, az Olimpiakosz pedig a papírformának megfelelően legyőzi a Malmőt, akkor a görögök érnek oda a továbbjutást érő második helyre, az egymás elleni mérleg szempontjából ugyanis – idegenben lőtt góloknak köszönhetően – jobbak a Juvénál.

A C csoportban a Bayer Leverkusen már ott van a 16 között, a másik továbbjutó helyért viszont még három együttes, a Monaco, a Zenit és a Benfica harcol. A Monaco akár csoportelső is lehet, ha döntetlent játszik otthon a Zenittel, a Leverkusen pedig kikap Portugáliában a Benficától, vagy ha utóbbi csata döntetlennel zárul, a francia együttes pedig legyőzi orosz riválisát.

A D csoportban már szinte minden kérdés eldőlt, a Dortmund és az Arsenal biztosan ott van a legjobb 16 között.

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló, program, csoportállások, már továbbjutók:

A csoport:
Juventus (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Malmö (svéd) 20.45
A csoport állása:
1. Atlético Madrid 12 pont, 2. Juventus 9, 3. Olimpiakosz 6, 4. Malmö 3

B csoport:
Liverpool (angol)-FC Basel (svájci) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Ludogorec (bolgár) 20.45
A csoport állása:
1. Real Madrid 15 pont, 2. Basel 6, 3. FC Liverpool 4 (4-8), 4. Ludogorec 4 (5-10)

C csoport:
Benfica (portugál)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
AS Monaco (francia)-Zenit (orosz) 20.45
A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen 9 pont, 2 AS Monaco 8, 3. Zenit 7, 4. Benfica 4

D csoport:
Borussia Dortmund (német)-Anderlecht (belga) 20.45
Galatasaray (török)-Arsenal (angol) 20.45
A csoport állása:
1. Dortmund 12 pont, 2. Arsenal 10, 3. Anderlecht 5, 4. Galatasaray 1

Már nyolcaddöntősök:

Real Madrid (címvédő, spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Bayer Leverkusen (német), Borussia Dortmund (német), Arsenal (angol), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), FC Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), FC Porto (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán)

A csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az Európa Ligába, a legjobb 32 közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik