Foci

Elképesztő újítás a futballban

Benfica (benfica, )
Benfica (benfica, )

Elképesztő eszközzel tréningezik a Benfica együttese. A portugál csapat a "The 360 S" névre hallgató új találmánnyal készül a meccseire. Az eszköz sok dologban segít a játékosoknak, többek között a reakcióidő lecsökkentésében, vagy akár a passzok pontosabb kivitelezésében is.

Újfajta eszközzel készül mérkőzéseire a portugál Benfica együttese. A csapat a “The 360 S” elnevezésű találmánnyal próbálja fejleszteni játékosai képességét.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel az eszközzel egyaránt fejleszthető a játékosok reakcióideje, illetve passzaik pontossága is. Természetesen ezenkívül még sok egyéb képességre is hatással van a berendezés, úgymint a befejezés vagy éppen a védés.

A játékos egy négyzet alakú helyiségben várja a labdát, amit a négy fal valamelyikére kell passzolnia vagy lőnie. A játékszer bármilyen irányból jöhet, így a labdarúgónak nem marad sok ideje gondolkozni.

A portugál csapat játékosai közül Rui Fonte, Hélder Costa, illetve André Ferreira is tesztelte a találmányt. Mindannyian úgy vélekedtek róla, hogy ez egy remek eszköz, amely fejleszti a periférikus látást, precízebbé teszi őket, valamint lerövidíti a gondolkodási idejüket is.

Az ötlet nem egyedi, hiszen a “The 360 S”-hez hasonlót már több éve alkalmaznak Dortmundban. A németek a “The Footbonaut” elnevezésű eszközt használják, ám látható, hogy az újabb berendezés jóval modernebb kisebbik testvérénél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik