Foci

Csoportelső a Monaco, Ramsey az év gólját lőtte

A C csoportban a hercegségiek, a D jelű négyesben pedig a Dortmund végzett az élen a Bajnokok Ligájában.

A C elnevezésű kvartett állt a legizgalmasabban a hatodik, mindent eldöntő forduló előtt, hisz a négy csapatból hárman pályáztak a továbbjutó helyekre.

A Monaco hazai környezetben látta vendégül a Zenit Szentpétervárt, s a ki-ki meccsen a BL-be hosszú évek után visszatérő franciák diadalmaskodtak. 

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Basel kiejtette a Poolt, ikszelve ment tovább a Juve

A rangadón a második játékrészben tört meg a gólcsend, Abdennour találatával vezettek a vendéglátók, majd a rendes játékidő utolsó percében Fabinho biztosította be számukra a győzelmet.

A csoport másik meccsén a már biztos kieső Benfica a Leverkusennel csapott össze saját pályáján, de a portugálok nem bírtak német riválisukkal.

Nem született gól a mérkőzésen, ami azt jelentette, hogy a csoport élén a Monaco végzett 11 ponttal, mögöttük pedig a Bayer lépett tovább 10 egységgel. Az Európa Ligában a Zenit folytathatja harmadikként.

A D csoportban a lényegi kérdések már az előző körben eldőltek, hisz a Dortmund és az Arsenal már kiharcolta a legjobb 16 közé jutást.

Az Ágyúsok úgy lehettek volna elsők, ha legalább hattal nyernek a Galatasaray vendégeként és a németek ikszelnek az Anderlechttel, vagy ha a belga csapat győzött volna Dortmundban, az észak-londoniak pedig Törökországban.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Mindent meg is tett ennek érdekében Arséne Wenger együttese, hisz a cserecsapattal felálló britek az első félidőben már 3-0-ra vezettek. Podolski után Ramsey kétszer is betalált, a walesi második gólja pedig egészen pazarra sikerült.

A folytatásban nem sikerült növelnie előnyét az Arsenalnak, a vége 1-4 lett, így abban reménykedhettek csak, hogy az Anderlecht meglepi a Dortmundot.

A sárga-feketék meddő főlényben játszottak a találkozón, s a gól nélküli első félidőt követően Immobile találatával előnybe is kerültek. A hajrában ugyan Mitrovic egyenlített, Jürgen Klopp gárdájának helyzetén ez már mit sem változtatott.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:

C csoport:

Monaco (francia)-Zenit (orosz) 2-0
Gólszerzők: Abdennur 63., Fabinho 89.

Benfica (portugál)-Bayer Leverkusen (német) 0-0

D csoport: 

Galatasaray (török)-Arsenal (angol) 1-4
Gólszerzők:
Sneijder 89., ill. Podolski 3., 92., Ramsey 11., 29.)

Borussia Dortmund (német)-Anderlecht (belga) 1-1
Gólszerzők:
Immobile 58., ill. Mitrovics 84.

Videó – Ramsey álomgólja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik