Foci

Drónok válthatják fel a futballbírókat

Franz Beckenbauer (franz beckenbauer, )
Franz Beckenbauer (franz beckenbauer, )

Franz Beckenbauer szerint a gólvonal-technológia csak az első lépés egy hosszú úton. A kétszeres Aranylabdás úgy véli, hogy a bírókat előbb utóbb drónok fogják váltani a pályán. 

A Bayern München és a német válogatott egykori kiválósága, Franz Beckenbauer úgy véli, hogy a jövőben akár drónok is dirigálhatják a mérkőzéseket a játékvezetők helyett.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Bundesliga 2015/2016-os szezonjától kezdve Németországban is használatba lép a gólvonal-technológia. Ez az újítás csupán az első lépés egy hosszú úton, állítja a korábbi kiváló hátvéd.

Egy olyan korban élünk, ahol minden a technikáról szól. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a fociban ez nem fog véget érni a gólvonal-technológiával” – mondta Beckenbauer a Sky90-nek.

A pálya bizonyos pontjain egyszerűen nem lesz szükség a játékvezetőre. A drónok jól fogják látni, hogy mi is történt valójában a pálya egyes részein. Ez még nagyon a jövő zenéje. Én már nem fogok élni akkor, amikor ez megtörténik, így másoknak kell majd ezért harcolniuk. Ez nem egy olyan dolog, amit beterjesztek a FIFA-nak. Ez csupán egy személyes meglátásom” – mondta a korábbi Bayern klasszis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik