Foci

Kettős emberhátrányban is gálázott a Vidi

A listavezető Videoton magabiztosan 4-1-re nyert az újonc Dunaújváros otthonában.

Az OTP Bank Liga éllovasa a szombati meccstől függetlenül is az élen telelt volna, mivel az MTK és a Fradi tetemes hátránnyal követi a fehérvári klubot. A Videoton azért biztosra ment, ugyanis a Dunaújváros otthonából is elhozták a három pontot.

Nikolics Nemanja góljával ugyanis már a tizedik percben vezetést szereztek, majd Gyurcsó révén még a szünet előtt megduplázták előnyüket.

 Fotó: vidi.hu

A katasztrofális állapotban lévő gyepszőnyegen sokszor akadozott a játék, ám a vendégek így is további két találattal biztosították a sikerüket, miközben Böőr Zoltán büntetőből szépített. A játékvezető a Videotonból Sándort és Stopirát is kiálíltotta, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a találkozót. A fehérváriak ezzel első csapatként nyertek a Dunaújváros vendégeként a szezonban.

A másik délutáni mérkőzésen a Puskás Akadémia 1-0-ra győzött Pécsen. A hazaiak sorozatban nyolcadik vereségüket szenvedték el, ráadásul saját közönségük előtt még nem nyertek ebben az idényben.

Eredmények – OTP Bank Liga, 17. forduló

Dunaújváros Pase-Videoton FC 1-4 (0-2)
Dunaújváros, 1268 néző, v.: Vad II.

Gólszerzők: Böőr (64., 11-esből), illetve Nikolics (10.), Gyurcsó (28.), Álvarez (53.), Vinícius (86.)
Kiállítva: Sándor Gy. (62.), Stopira (93.)
Sárga lap: Böőr (15.), illetve Sándor Gy. (56.), Caneira (67.), Vinícius (67.), Stopira (87., 93.)

Dunaújváros Pase: Nagy G. – Villám (Hangya, 65.), Farkas V., Szalai T., Csehi – Nikházi, Böőr, Lázár Zs. – Orosz (Sóron, 65.), Petneházi, Zsótér (Godslove, 59.)
    
Videoton FC: Calatayud – Heffler T., Vinícius, Caneira, Stopira – Sándor Gy., Trebotic – Gyurcsó (Kleinheisler, 82.), Kovács I. (Simon Á., 65.), Álvarez (Oliveira, 66.) – Nikolics

PMFC-Matias – Puskás Akadémia 0-1 (0-0)
Pécs, 200 néző, v.: Erdős

Gólszerző: Tischler (70.)
Sárga lap: Nagy J. (45.), illetve Danilovic (36.), Polonkai (37.)

PMFC-Matias: Helesfay – Nagy J., Horváth A., Causic, Mohl – Frank (Heffler N., 84.), Szatmári, Manjrekar, Márkvárt (Pölöskey, 80.), Rácz (Kővári, 84.) – Fröhlich

Puskás Akadémia: Danilovic – Margitics (Lorentz, 13.), Kelic, Vaszicsku, Gohér – Szélesi, Tar, Polonkai, Sallai (Szakály D., a szünetben) – Tischler (Harsányi, 88.), Lencse

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik