Foci

A Haladás kimászott a gödörből, Pakson nem rendeztek meccset

A találkozó előtt sereghajtó Szombathelyi Haladás 3-1-re nyert a vendég Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján.

A Haladásra igazán ráfért már a siker, mivel legutóbb október 5-én – azóta hat vereség rúgott gól nélkül – nyertek bajnokit: akkor két góllal verték a Lombard Pápát. Szombaton a hullámzó teljesítményt nyújtó KTE látogatott Szombathelyre, vagyis újra esély nyílt a hazaiaknak a sikerre.

Iszlai büntetőjével és Varga öngóljával a Haladás az első negyedóra végén már 2-0-ra vezetett, majd a folytatásban a kecskemétiek is tizenegyeshez jutottak, de ezt nem tudták értékesíteni.

 Fotó: MTI

A fordulást követően mindkét csapat játékában sok volt a hiba, az elsősorban kontrákra játszó Haladás azonban egy szabadrúgást követően növelni tudta előnyét, s ezzel el is dőlt a mérkőzés. 

A szombathelyiek 17. mérkőzésükön a harmadik győzelmüket aratták a szezonban, s a mostani három gól előtt eddig mindössze ötször voltak eredményesek.

Este 20 órától Paks-Nyíregyháza összecsapás zárta volna a szombati programot, ám a pálya alkalmatlansága miatt ezt a mérkőzést el kellett halasztani.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17. forduló

Szombathelyi Haladás-Kecskeméti TE 3-1 (2-0)
Szombathely, 700 néző, v.: Solymosi

Gólszerzők: Iszlai (9., 11-esből), Varga R. (16., öngól), Devecseri (60.), illetve Novák (91.)
Sárga lap: Devecseri (24.), Katona (74.), illetve Gyagya (21.), Bebeto (35.), Lovric (44.), Novák (73.), Balázs Zs. (78.), Eninful (83.)

Haladás: Rózsa – Fehér, Devecseri, Katona (Farkas, 78.) – Kopúnek, Iszlai, Nagy O. (Gyurján, 92.), Gaál, Németh M. – Radó, Rocchi (Dvorschák, 76.)

Kecskemét: Tujvel – Botka, Lovric, Varga R. (Novák, 67.), Gyagya, Laczkó – Eninful, Vukasovic (Gréczi, 59.), Kitl (Patvaros, 76.) – Balázs Zs., Bebeto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik