Foci

Téglával verték meg, belehalt a focista

Egy argentin alsóbb osztályú futballmeccsen tömegverekedés tört ki. Az egyik labdarúgót egy téglával verték meg, majd belehalt a sérüléseibe.

Újabb döbbenetes tragédia történt Dél-Amerikában. A kontinensen nem ritka, hogy a futballszurkolók és néha a futballisták is a pályán, vagy azon kívül balhéznak, sőt, gyakran halálesettel végződik egy-egy ilyen összecsapás.

Ezúttal Argentínában történt tragédia, amikor a Tiro Federal-Chacarita de Aimogasta találkozó hajrájában, 3-1-es hazai vezetésnél elszabadultak az indulatok: a játékvezető a Chacaritából kiálíltott egy játékost, emiatt a kispadon helyet foglalók nekirontottak a bírónak.

A tömegverekedésben a Tiro csapatkapitányát, a 33 esztendős Franco Antonio Nietót – a rendőrség szerint – két felnőtt és egy kiskorú drukker egy téglával kezdte el ütni, majd a földön fekve is rúgdosták és verték. Nietót kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.