Foci

Büntetőkkel jutott nyolcaddöntőbe a Cagliari

Az Olasz Kupa legjobb 32 együttese között a Cagliari 2-2-es rendes játékidő, majd 4-4-es hosszabbítás után büntetőkkel győzte le a Modenát.

A két csapat közül a Modena már két mérkőzésen volt túl, hiszen előbb kiejtették a Monzát, majd meglepetésre a Palermót is, míg a Cagliari a Catania ellen lépett tovább a 3. fordulóba.

Csütörtök este aztán pörgős, sok gólt hozó találkozót vívtak, hiszen hat perc után máris vezetést szereztek a vendégek Cragno révén, majd a szünet után Conti büntetőből egyenlített a Cagliarinak.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Nem sokkal később megint a sárga-kékeknél volt az előny, ám Longo a 93. percben hosszabbításra mentette a meccset a hazaiaknak. A ráadásban mindkét oldalon két-két gól született, így következtek a büntetők.

A tizenegyespárbaj sem a megszokott módon zajlott, hiszen hét sorozat ment le, mire a Cagliari kivívta a továbbjutást. A nyolcaddöntőben a Parmával találkoznak januárban.

Eredmény – Olasz Kupa, 3. forduló

Cagliari-Modena 5-4 (0-1, 2-2, 4-4) – büntetőkkel
Gólszerzők: Conti (59.-büntetőből), Longo (93., 101.), Farias (119.) illetve Cragno (6.-öngól), Luppi (68.), Granoche (98., 109.-büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik