Foci

Londoni derbit nyert a Chelsea

A Premier League 14. fordulójának szerda esti mérkőzésein a tabella első két helyezettje, a Chelsea és a Manchester City is nyerni tudott.

Az éllovas Kékek a Tottenhamet fogadták a városi rangadón. A két együttes egymás elleni mérlege, valamint a jelenlegi forma is a Chelsea sikerét jósolta, hiszen a legutóbbi öt meccsükből hármat a Mourinho-csapat nyert meg, kettő pedig döntetlennel zárult.

A Chelsea hamar döntésre akarta vinni a dolgot, ez meg is látszott a játékukon: a hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, ráadásul két gólt is szereztek Hazard és Drogba révén.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A szünet után tovább növelték előnyüket a vendéglátók, a csereként beállt Remy jóvoltából, aki így be is állította a 3-0-s végeredményt. Győzelmével a Chelsea megtartotta hat pont előnyét a szintén diadalmaskodó Manchester City előtt.

Bár a kikötővárosiak még az első etap derekán hátrányba kerültek, később simán hozták a Sunderland elleni összcsapást: a vendégeknél Agüero duplázott, Zabaleta és Jovetic pedig egy-egy góllal járult hozzá a 4-1-es sikerhez.

Az Everton 1-1-re végzett a Hull City ellen, míg az Arsenal a 89. percben szerzett találattal verte a Southamptont.

Eredmények – Premier League, 14. forduló

Chelsea-Tottenham 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Hazard (19.), Drogba (22.), Remy (73.)

Arsenal-Southampton 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sanchez (89.) 

Everton-Hull City 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Lukaku (34.) illetve Aluko (59.)

Sunderland-Manchester City 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Wickham (19.) illetve Agüero (21., 71.), Jovetic (39.), Zabaleta (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik