Foci

Törlesztenének a Fradisták

fradi-újpest (ingyenes, nb1, )
fradi-újpest (ingyenes, nb1, )

Kedden 18 órától fővárosi rangadót rendeznek - a Ligakupában. Kíváncsiak vagyunk hány néző lesz.

Míg mondjuk egy másik főváros Ligakupa rangadóra, Londonban az Arsenal-Chelsea-re több, mint 50 ezer néző volt kíváncsi, addig a megtépázott magyar labdarúgás harmadik számú sorozatának keddi csúcsmeccsére minden bizonnyal kicsit kevesebben látogatnak ki.

Mondjuk, úgy 25 éve nem lett volna elég itthon sem a főváros jelenlegi legnagyobb befogadó képességű használható stadionja – pont a Fradié és 22 ezres  -, mégis a játékosoknak a hangorkán helyett most inkább attól félniük, hogy a szotyi sercenése mellett az egyes nézőtéri “cinkelős” megjegyzések is kristálytisztán hallhatóak lesznek a pályán.

 
A Fradi-Újpest mindig nagy csatát hoz
Fotó: MTI 

Ettől még presztízsmeccs lesz ez a javából az esti, mert sem a játékosok, sem az edzők nem tudnak félvállról venni egy-egy Fradi-Újpestet. Ráadásul a Groupama Arénában – leszámítva a megnyitó előtti öregfiúk meccset – ez az első Fradi-Újpest, talán ezért összegyűlnek annyian, mint a hétvégi, Kecskemét elleni OTP Bank Liga mérkőzésen (3-1, 3627 néző).

“Ez az összecsapás a tízéveseknél és az öregfiúknál egyaránt presztízscsata, ezúttal is csak a győzelem jöhet szóba. Talán a drukkereket is jobban lázba hozza a sorozat, ha a zöld-fehérek ellen lépünk pályára” – fogalmazott a “lila” Litauszki Róbert a Nemzeti Sportban. 

Ennek megfelelően az Újpest várhatóan első csapatát küldi pályára. “Ha más ellenfelet kapunk, talán könnyebb dolgunk van, itt azonban a maximumot kell nyújtani és a legerősebb csapatot kell a pályára vinni. Nem kérdés, nyerni megyünk a Groupama Arénába” ­– fogadkozott a klub honlapján Nebojsa Vignjevic edző.

A Fradi várhatóan pihenteti egy-két sztárját. “A sűrű versenynaptár miatt néhány kulcsemberünk pihenőt kaphat, ám a helyükre lépő fiatalabb labdarúgókat sem kell félteni, hiszen melyik találkozó lenne a legalkalmasabb a bizonyításra, mint a legnagyobb rivális elleni összecsapás” – ezt már zöld oldalról Jova Levente kapus fogalmazta meg a Nemzeti Sportban, aki a bajnokikon ugyan nem kap szerepet Dibusz Dénes mellett, de a Magyar Kupában és a Ligakupában rendre neki osztják a szerelést.

A 18 órakor kezdődő találkozó egyfajta visszavágója is egyben a tavalyi Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcnak. Abból a lilák jöttek ki jobban. Az Üllői úton 0-0 lett az eredmény, míg a visszavágón egyetlen góllal az Újpest bizonyult jobbnak és jutott be a negyeddöntőbe. A a Fradinak az őszi bajnoki miatt is van mit törleszteniük, Újpesten a lilák nyertek 2-1-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik