Foci

Luis Enrique: Végezhetném jobban is a munkám

A sokat kritizált szakember szerint csapata egyre jobban játszik

A Barcelona labdarúgócsapata kétpontos hátrányban van az első helyen álló Real Madridhoz képest. Bár a tabellára nézve nem tűnik rossznak a Barca szezonja, akadnak bőven, akik kritikusak Luis Enriquével szemben.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Végezhetném sokkal jobban is a munkám, ezt elfogadom. De ez lehetne sokkal rosszabb is, a csapat mostanában remekül teljesít. Mindenben tudunk fejlődni, ha kell, de jelenleg elégedett vagyok azzal, amit látok” – mondta keddi sajtótájékoztatóján.

A hétvégi Valencia elleni találkozó végén Lionel Messit egy vizes palackkal dobták fejbe. Ezt követően ápolásra szorult, ám a játékvezető nem engedte vissza az argentin sztárt a kezdőrúgásig, ami igencsak felbőszítette a katalán kispadot.

Nem szeretek a bírókról beszélni” – mondta Enrique. “Ez egy nagyon nehéz szakma. A másodperc tört része alatt kell meghoznod a döntést, ami nehézségekhez vezethet.

Ehhez hasonló dolgok bárhol megtörténhetnek, de ez nem csak a futball változása miatt történik, hanem a társadalom változása miatt is.

Szerdán a második ligás Huesca vendége lesz a Barcelona a Spanyol Kupában.

Mindig kielemezzük az ellenfelünket. Kidolgozzuk, hogy hol a legveszélyesebbek és hol tudjuk mi a legnagyobb problémát okozni nekik” – mesélte a Barcelona mestere. “Egy másodosztályú csapattal játszunk, tehát papíron mi vagyunk az esélyesebbek. Ez egy nagy meccs lesz nekik, ahol megpróbálják a lehető legjobb eredményt elérni majd. Nekünk a lehető legjobb hozzáállással kell nekimennünk a meccsnek, nem szabad lebecsülnünk az ellenfelünket. 100%-ot várok el a csapattól szerdán. Ez számunkra is egy nagy meccs lesz, hiszen egy olyan sorozatot kezdünk el, ahol szeretnénk jól szerepelni” – zárta mondandóját Luis Enrique.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik