Foci

Jürgen Klopp fejét akarják, de ő nem adja

A Borussia Dortmund 13 forduló elteltével a Bundesliga utolsó helyén áll. A csapat vezetőedzője megérti a szurkolók elégedetlenkedését, ám jobb edzőnek tartja magát, mint két éve.

Jürgen Klopp nem lát arra okot, hogy felálljon a Borussia kispadjáról. A tréner ezt azzal magyarázta, hogy jobb edző most, mint volt 2002-ben. 

 Fotó: Europress Fótügynökség

A német szakember elmondta, hogy amíg nem küldik el, addig szeretné folytatni a munkáját Dortmundban.

Nem fogok felmondani. Amíg a Dortmund vezetősége szeretné, hogy folytassam a munkát a megkezdett úton, addig ezt fogom tenni. Hharcos vagyok és jobb edző, mint 2012-ben voltam, bár ez a tabellán nem látszik” – idézi a trénert a goal.com.

A hétvégi Frankfurt elleni zakó után már a sárga-feketét szurkolói is hangot adtak nem tetszésüknek.

Teljesen megértem a kritikákat” – mondta Klopp. “Ez egy emberi megnyilvánulás volt. A füttyszót is megértem, teljesen normális reakció volt tőlük. Azonban a füttyszó vajon segített a csapatnak? Ennek ellenére nem érzem kilátástalannak a helyzetemet.

Az interjú végén a Dortmund mestere elsütött egy tréfát is, miszerint ha az ember olyan csapatnak akar szurkolni, ahol mindig sikereket ér el az együttes, akkor Bayern München szimpatizánsnak kell lennie.

Az európai elitklubok közül a Dortmundnak van a legkisebb anyagi kerete, ráadásul a Bayern München minden nyáron “megszabadítja” a Borussiát legnagyobb értékeitől – legutóbb például Götzétől és Lewandowskitól. Hosszútávon nehéz így a legjobbak között maradni, igaz ezzel nem magyarázható a Dortmund sereghajtó pozíciója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik