Foci

Ausztráliában magyar focistát dícsérnek

Vernes Richárd a Central Coast Mariners profija bekerült a Hyundai A-League 8. fordulójának álomcsapatába.

Vernes Richárd a Honvédtól igazolt nyáron Ausztráliába, ahol az első osztályú Central Coast Mariners profija lett. Hétvégén meglőtte első bajnoki gólját is, amivel bekerült a helyi sportsfan.com.au által összeállított álomcsapatba is.

Az OTP Bank Ligában szereplő Honvéd játékosok fizikális felkészültségét – egy-két kivételtől eltekintve ez tán az összes magyar klubra elmondható – jól jellemzi a Mariners edzőjének udvarias meccs utáni nyilatkozata. „Türelmesnek kellett lennünk Richárddal, mert nem volt tisztában vele, milyen erőnlét szükséges a mi ligánkhoz. Az előszezonban sokat dolgoztunk vele, idő kellett ahhoz, hogy bedobjuk a mély vízbe. Amit ezen a meccsen láttunk tőle, biztató a jövőre nézve” – mondta játékosáról Phil Moss vezetőedző.

Elég ijesztő szavak, hiszen a Magyar Futball Akadémia egyik szép reményű játékosáról van szó.

Vernes – ezek szerint kondícionális lemaradásának köszönhetően – múlt vasárnapig csak háromszor lépett pályára, minden alkalommal csereként. A Newcastle Yets elleni 1-1 alkalmával volt először kezdő. A nyomaték kedvéért még egyszer: augusztusban igazolta le a Central Coast Mariners, november 30-án lépett először kezdőként pályára, de úgy látszik, nekik bő három hónap elég volt arra, amit a Honvédnál évek alatt képtelenek voltak megoldani kondíció terén.

Amúgy a portál szerint Vernes nemcsak az egyenlítő góljával, hanem veszélyes beadásaival és a középpályán nyújtott játékával került be a 8. forduló válogatottjába. Ricsit van szerencsém 10 éves kora óta ismerni, ritka tehetséges srác volt mindig is. Magyarországon nyilván elveszett volna, mint szinte az összes hozzá hasonló, kicsit nehezen kezelhető, akarnok gyerek. Nálunk ugyanis az ilyen labdarúgókat pedagógiai szempontból előbb kétszer, háromszor biztos, ami biztos “beverik a betonba”. A honos futbalbölcsesség szerint, ha onnan feláll talán lehet belőle valami. 

Ausztráliában inkább foglalkoztak vele és kinyitottak számára egy kaput.

Ja, a végére még egy adalék: a meccset, több mint 11 ezer néző látta a helyszínen…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik