Foci

A szövetség háborút indít az ultrák ellen

Atlético Madrid (atlético madrid, atlético madrid szurkolók, )
Atlético Madrid (atlético madrid, atlético madrid szurkolók, )

Úgy látszik nem csak Magyarországon van elegük a futball elöljáróinak és a normális szurkolóknak a magukról kissé sokat képzelő "futballfanatikusokból". Spanyolországban az összes ultracsoportot kiűznék a lelátókról.

Hétvégén az Atletico Madrid-Deportivo mérkőzés előtt az ultrák összeverekedtek a spanyol fővárosban, ahol egy szurkolót megvertek és a közeli folyóba dobtak. A 43 éves férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.

A hatóságok ennek kapcsán 21 embert vettek őrizetbe, a bűnösöket beazonosították és örökre kitiltották a stadionokból. Az események hatására azonban a Spanyol Legfelsőbb Sporttanács elnöke, Miguel Cardenal drasztikus lépéseket helyezett kilátásba.

“Eltökéltek vagyunk abban, hogy kiűzzük az ultracsoportokat a labdarúgásból. Az illetékeseknek határidőt szabunk, amíg ezt a kérdést meg kell oldaniuk. Aki pedig együttműködik a radikális csoportokkal, az szigorú büntetésre számíthat. Első és azonnali lépésként javasoljuk az ultrák szektorainak teljes lezárását” – fogalmazott az elöljáró.

Magyarországon szerencsére ilyen balhék nincsenek, és az ultrákat sem kell kiűzni, mert a szurkolói kártya bevezetése óta maguktól is távol maradnak a meccsektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik