Foci

Válogatott: Nincs még döntés kapitányügyben

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke ugyan december 1-re ígért döntést a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, de még nincs megoldás. Dárdai Pál mellett két neves külföldi szakember is képben van.

Mint ismert, a válogatottat négy mérkőzésen, megbízott szövetségi kapitányként vezető Dárdai Pált klubja, a Hertha BSC csak erre az időszakra engedte el, a német klub sportigazgatója Michael Preetz azóta pedig megerősítette: továbbra is komolyan számítanak a magyar szakemberre. Az MLSZ elnöksége továbbra is Dárdai Pált látja a legjobb megoldásnak, ugyanakkor az ismert akadályok miatt előrehaladott tárgyalásokat folytat két jegyzett külföldi szakemberrel is – olvasható az mlsz.hu-n.


Dárdai Pál kapcsán még egyezkedik az MLSZ a Herthával
Fotó:  MTI

„Az elmúlt két hónap megmutatta, amit előtte is sejtettünk, hogy Pali kiváló szakember. Egységet és profizmust hozott a válogatottba és szellemiségéből rengeteget át tudott adni a játékosoknak. A szeptember végén létrejött megállapodás értelmében Dárdai Pálnak azonban a válogatott novemberi mérkőzései után vissza kellett térnie klubjához, ahol a korosztályos csapatával folytatta sikeres munkáját. Azt korábban is tudtuk, hogy Palit elismerik Berlinben, és jó eséllyel egyszer lehetőséget kap majd az első csapatnál is. Ő maga is többször hangoztatta, hogy hosszabb távon a Hertha kispadja az első számú célja. Az sem meglepő, hogy a magyar válogatott élén végzett munkáját Berlinből is árgus szemekkel figyelték. Az itthoni sikere, pedig bizonyosan felgyorsíthatja kinti karrierjét, hiszen jól látszik, hogy felnőtt szinten is megállja a helyét, így valószínűleg nem csak az utánpótlásban lehet rá számítani vezetőedzőként” – mondta Csányi Sándor a szövetség honlapjának.

A magyar szövetség vezetése már korábban is kifejezte köszönetét a berlini klubnak, amely elengedte alkalmazottját, továbbá az MLSZ vezetése azzal is tisztában van, hogy mint a sportigazgató, Michael Preetz több alkalommal is kifejezte, Dárdait csak erre a rövid időre engedte el a klub azzal, hogy az orosz meccset követően ismét száz százalékban a Herthánál végzett feladataira és tanulmányaira koncentrál majd.

„Meg kell értenünk, hogy ennyire óvják őt, senkinek sem érdeke, hogy idejekorán kiégjen, vagy egy esetleges kudarc és annak következményei, károsan befolyásolják karrierjét, hiszen Pali nemcsak a magyar, hanem a német labdarúgás értéke is.”

Az egyeztetések eddig nem vezettek eredményre, de az MLSZ elnöke szerint, amíg van rá esély, addig tenni kell érte, hogy létrejöjjön a megállapodás.

„Én még mindig hiszek benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről személyesen szeretném meggyőzni a Hertha vezetőit, hogy aztán Pali dönthessen arról, hogy a korábbi aggályai ellenére, tudja-e vállalni a kapitányi posztot. Természetesen létezik más forgatókönyvünk is, hiszen a szövetség felelősei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését nem élné meg csalódásként a magyar közvélemény sem.”

A berlini egyeztetésre előreláthatóan december közepén kerülhet sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik