Foci

Megérkezett Pécsre Robert Jarni

Pénteken a pécsi klubnál hivatalosan is bemutatták az új vezetőedzőt, Robert Jarnit.

Mint azt megírtuk, a horvát klasszis rábólintott a PMFC ajánlatára és elfogadta a vezetőedzői posztot. Jarni pályafutása során játszott a Juventusban és a Real Madridban, a horvát válogatottban pedig 81 mérkőzésen lépett pályra 1990 és 2002 között.

Az új tréner pénteken már sajtótájékoztatón vett részt, ahol bemutatták a média képviselőinek.

 Fotó: pmfc.hu

“Nagyon fontos volt, hogy Robert Jarni hétfő esti kinevezése óta nyugodt körülmények között dolgozhatott,  köszönet a sajtónak, amiért hagyták a feladataira koncentrálni. Nem azért érkezett, hogy a marketing értékünket emelje. Sokkal inkább azért, hogy szakmai munkájával segítse a PMFC-MATIAS-t. Nehéz helyzetbe került az NB I-es labdarúgócsapat, így megfelelő szakmai stábot kellett találnunk ahhoz, hogy elinduljon az együttes a hátsó régióból, és elérjük a kitűzött céljainkat” – mondta Győri János ügyvezető.

“Biztos sokan kíváncsiak arra, hogy miért vállaltam el ezt a posztot Pécsett. A játékoskarrieremre büszke vagyok, de befejezettnek tekintem. Az edzői szakmában azonban még nem tettem le a névjegyemet. Szeretem a kihívásokat, számomra ez egy jó bizonyítási lehetőség, amiért hálával tartozom a vezetőség felé. Rengeteg energiát érzek magamban és szeretném a futballpályafutásom során összeszedett tapasztalatot átadni a játékosoknak. A látottak alapján a csapat nem a tabella megfelelő helyén áll. Természetesen nem rendelkezem varázspálcával, de az elmúlt napok edzésein látottak alapján biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező mérkőzéseken a játékosok mindent megtesznek a jó eredmény eléréséért. Mindamellett, hogy sok tekintetben fejlődni is fognak” – ezek pedig már Robert Jarni szavai.

A Pécs 15 forduló után a kiesést jelentő 15. helyen áll az OTP Bank Ligában, mindössze két győzelemmel és négy döntetlennel. A piros-feketék szombaton az MTK-hoz látogatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik