Foci

Hengerelt a Vidi, új edzőjével kapott ki a Pécs

A Videoton 5-0-ra nyert a Lombard Pápa otthonában, az MTK pedig hazai környezetben, fordulatos mérkőzésen verte a PMFC-t.

A listavezető Videoton labdarúgócsapat Pápára látogatott az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati mérkőzésén. A találkozó egy sajnálatos sérüléssel indult, Juhász kőkemény becsúszása után Coroiant kellett hordágyon levinni a pályáról, a játékost kórházba szállították további vizsgálatokra – később kiderült, hogy eltört a sípcsontja.

Nem sokkal ezután beindult a vendéghenger: Nikolic előbb egy szép visszatett labdát lőtt a felső sarokba, majd nem sokkal később egy Szűcs védést követően Gyurcsó játszott a válogatott csatárhoz, aki ezúttal laposan talált be, így a 15. percre már tekintélyes előnybe került a Vidi (0-2). A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, majd Gyurcsó lőtt szabadrúgásgólt a szünet előtt (0-3).

Fordulás után felpörögtek az események: előbb a Pápának volt helyzete, majd Alvarez kiugrásánál védett nagyot Szűcs, kisvártatva pedig Popin fejesgólját érvénytelenítették les miatt – ha az volt, csak centiken múlt. Rögtön ezután Nikolic tornáztatta meg Szűcsöt, a kipattanóból pedig kapufát lőtt, hogy aztán Stopira növelje tovább a Videoton előnyét: a pápaiak veterán kapusa védte be a védő középre tartó lövését (0-4). Ezzel még mindig nem volt vége, ugyanis a 69. percben jött az újabb fehérvári gól, a csereként beállt Feczesin értékesített egy kipattanót (0-5). A Pápa erejéből egy újabb lesgólra futotta – ez biztosan az volt –, a Videoton nagyon magabiztosan hozta el Pápáról a három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló

Pápa, 400 néző, v: Andó-Szabó

Lombard Pápa – Videoton 0-5 (0-3)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Coroian (Király B., 6.), Nagy T., Kenesei, Florean (Schmid, a szünetben), Sluka – Popin (Benkő, 76.)

Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinicius, Stopira – Álvarez, Sándor Gy. (Caneira, 76.), Kovács I. (Kleinheisler, 64.), Trebotic, Gyurcsó (Feczesin, 63.) – Nikolics

Gólszerzők: Nikolics (9., 14.), Gyurcsó (44.), Stopira (59.), Feczesin (69.)

Sárga lap: Popin (17.), Frizoni (66.), illetve Trebotic (40.), Juhász (82.), Szolnoki (83.), Kenesei (90.)

Ezzel egy időben az MTK Budapest a Pécset fogadta a Bozsik Stadionban, a vendégek kispadján már a héten kinevezett Robert Jarni ült. Nem kellett sokat várni az első gólra, Torghelle már a 4. percben betalált, azonban a szünetig fordítottak a pécsiek (1-2).

Egészen a 65. percig volt a Mecsekaljaiaknál az előny, ekkor Torghelle átadása után a csereként beállt Csiki egyenlített, majd ugyanő a 87. percben egy jól eltalált lövéssel a győzelmet is megszerezte övéinek (3-2). A Pécs – amely zsinórban hetedik bajnokiját veszítette el – az utolsó előtti helyen ragadt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló

Bozsik Stadion, 500 néző, v.: Pintér

MTK Budapest – PMFC-Matias 3-2 (1-2)

MTK Budapest: Hegedüs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass Á., Pölöskei (Thian, a szünetben), Kanta – Vass P. (Csiki, 61.), Torghelle, Horváth Zs. (Bese, 78.)

PMFC-Matias: Gőcze – Nagy J., Horváth A., Causic, Uzoma – Rácz F. (Heffler N., 83.), Manjrekar, Szatmári, Márkvárt (Pölöskey, 77.), Frank (Kővári, 57.) – Fröhlich

Gólszerzők: Torghelle (4.), Csiki (65., 87.), illetve Frank (24.), Nagy J. (44.)

Sárga lap: Vukmir (85.), illetve Manjrekar (39.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik