Foci

A Málaga ellen döntött klubcsúcsot a Real

Zsinórban 16. tétmérkőzését is megnyerte a Real Madrid együttese, amely a Málagát verte 2-1-re idegenben. Cristiano Ronaldo két gólpasszt is kiosztott.

A Real Madrid labdarúgócsapata ahhoz a Málagához utazott, amelyik ebben a bajnoki szezonban még nem veszített hazai pályán. A fővárosiak 18 perc játék után szereztek vezetést Benzema közeli találatával, azonban a szünetig két nagy egyenlítési helyzete is akadt az andalúzoknak: előbb a kapufa húzta ki a slamasztikából Iker Casillast, aki a lábai között ejtette át a labdát, majd Duda találta el a keresztlécet.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Nem estek egymásnak a csapatok a második félidőben, a következő nagy helyzetre a 76. percig kellett várni, amikor Cristiano Ronaldo – tőle kissé szokatlan módon – ajtó-ablak ziccerben hibázott. Nem sokkal később meglett a madridiak mindent eldöntő találata, egy kontra végén Bale sprintelt le mindenkit és helyezett higgadtan a hálóba. A hajrában még azt az Iscót állították ki a Realból, aki korábban épp a Málagában focizott, a szabálytalanságáért megítélt szabadrúgásból Angeleri veszélyeztetett, de Casillas nagyot védett.

Így is összejött a hazai szépítés: Santa Cruz fejesénél már tehetetlen volt a vendégek kapusa. A madridiak végül 2-1-re nyertek, Ronaldo ugyan gólt nem szerzett, de csapata mindkét találatát ő készítette elő.

A Real Madrid tehát elvette a Málaga hazai veretlenség, ráadásul klubrekordot döntött, zsinórban 16. tétmérkőzését nyerte meg zsinórban – ebből tíz bajnoki. Ilyenre még nem volt példa a klub 112 éves történetében.

Eredmény – La Liga, 13. forduló

Málaga – Real Madrid 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Santa Cruz (90+2.) illetve Benzema (18.), Bale (83.)
Piros lap: Isco (86.) 

Videó – Benzema szerezte a vendégek első gólját:

Videó – Bale a másodikat:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik