Foci

A görögök Détárit akarják kapitánynak

A Nemzeti Sport úgy tudja, a görög válogatottnál korábban, és most is felmerült Détári Lajos neve is a szövetségi kapitányi posztra.

“A hír igaz, a nyáron Détári Lajos neve is felvetődött a görög szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban”mondta a sportnapilapnak a tréner képviselője, Kozák Attila, aki a Fair Play Sport hamburgi menedzseriroda egyik vezetője. “A görögök nem akartak hinni a fülüknek, amikor megtudták, hogy Lajos kispad és munka nélkül van idehaza Magyarországon…”

 Fotó: MTI

Görögországban Détárit a mai napig tisztelik, hiszen 1988 és 1990 között 55 tétmeccsen 33 gólt szerzett az Olympiakosz színeiben, majd edzőként kétszer is megfordult az országban, igaz, csak rövid ideig.

Détári neve először nyáron, a vb utáni kapitányválasztásnál vetődött fel, de a hellének Claudio Ranierire voksoltak: az olaszt viszont a pocsék szereplés miatt november közepén kirúgták.

Most megint szövetségi kapitányt keresnek a görögök, és a hírek szerint három jelöltjük van a posztra, köztük Détári Lajos. Ha nem tudnak a magyar szakemberrel megegyezni, akár másodedzőként is szívesen látnák, hiszen Giovanni Trapattoni kinevezése esetén az olasz igényt tartana a munkájára.

Ez azért is meglepő, mert Détári edzőként nem tett le túl sokat az asztalra, egy évnél tovább sehol sem marasztalták. 2011 és 2012 között a Ferencváros szakmai igazgatójaként dirigálta a zöld-fehéreket, onnan viszont is mennie kellett, majd az NB III-as Felsőtárkánynál vállalt munkát, de ott csak pár mérkőzés jutott az egykori kiváló középpályásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik