Foci

Pirlo bácsi a legjobbak közt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), valamint a futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet (FIFPro) szervezésében most is kiderül, hogy melyik a világ legjobb kezdő tizenegye. A középpályások névsorában többségben vannak a Real és a Juve játékosok, de természetesen máshonnan is kerültek be jelöltek.

Miután nyilvánosságra hozták a legjobb kapusokat, majd a legkiválóbb védőket, most a középpályásokon volt a sor. A listán három világbajnok középpályás kapott helyet, nevezetesen Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger és Mesut Özil.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A legtöbb jelöltet a Real Madrid, illetve a Juventus adja, hiszen a két klubból 3-3 játékos került be a szűkített listára.

Az előző szavazáson Xavi Henández, Andrés Iniesta és Franck Ribery került be az álomközéppályára. 

A jelöltekre több tízezer futballista szavazhat, míg a végső sorrendet a január 12-i, zürichi FIFA-gálán hozzák nyilvánosságra.

Talán némileg meglepő, hogy az utóbbi időben gyengélkedő olasz bajnokságból három játékos is felkerült a listára, míg a németből csak két jelölt – ha Xabi Alonso 50-50-jét ide vesszük – indulhat a szavazáson, bár kétségtelen, például Pirlo “bácsi” és az ifjú Pogba is bármelyik európai 11-be beférne. Mit beférne, tárt karokkal várnák őket.

A középpályások listája

Xabi Alonso (spanyol, Real Madrid, majd Bayern München), Ángel Di María (argentin, Real Madrid, majd Manchester United), Cesc Fabregas (spanyol, Chelsea), Eden Hazard (belga, Chelsea), Xavi Hernández (spanyol, Barcelona), Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona), Toni Kroos (német, Bayern München, majd Real Madrid), Luka Modric (horvát, Real Madrid), Mesut Özil (német, Arsenal), Andrea Pirlo (olasz, Juventus), Paul Pogba (francia, Juventus), James Rodríguez (kolumbiai, Monaco, majd Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München), Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City), Arturo Vidal (chilei, Juventus)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik