Foci

“Keveset fejlődött a magyar foci”

A Kecskemét játékosa, Laczkó Zsolt szerint régebbi csapatai erőlködés nyernék meg a mostani NB I-et. A szélső arról is beszélt, hogy Thomas Doll folyamatosan leépíti a játékosokat, valamint, hogy szerinte nem fognak kikapni hétvégén a Fradi ellen.

A Ferencváros egykori és a Kecskemét jelenlegi labdarúgója, Laczkó Zsolt a csakfoci.hu-nak adott interjút. A játékos szerint Thomas Doll leépíti a labdarúgókat és néha furcsa döntéseket hoz a kispadon.

Mert nem ez az első eset, hogy egy játékos le lett építve, azt gondolom, ha több játékos is nyíltan panaszkodik egy edzőre, akkor annak oka van. Nem Thomas Doll lesz a kedvenc edzőm, maradjunk annyiban. Végig furcsán alakult a viszonyunk, hiszen volt, hogy hetekig jegelt, éreztem, hogy nem bízik bennem, nem egyenlő mércével mér egyes riválisaimhoz képest, de mégis akadt például, hogy 0-0-s állásnál engem cserélt be 20 percre, hogy nyerjük meg a meccset, ami furcsa akkor, amikor egyébként nem érzed a bizalmat. Én is hibáztam, de ha ugyanez 4-5 további játékossal is megesik egy csapatnál, akkor az nem biztos, hogy csak a játékos hibája lehet. Azt elismerem, hogy Doll tavasszal joggal kapaszkodhatott az eredményekbe, de most abba nem lehet.

 Fotó: kecskemetite.hu

A válogatott játékos örömmel tapasztalta, hogy Bekő Balázs, a kecskemétiek trénere mennyire felkészült, illetve mennyire hasonlít nyugati kollégáira.

Elég, ha csak annyit mondok, hogy ha ő lenne a Fradi edzője, akkor szerintem az FTC nem a dobogóért küzdene, hanem a bajnoki címért, és esélye is lenne arra, hogy megnyerje, és ebben minden benne van. Nagyon sokat szidták mostanában a hazai edzői kart, én sem tudtam, mire számítsak, de ezek után számomra egy pozitív dolog, amivel szembe találtam magam. Nagyon tehetséges szakember, minden egyes rész megvan benne ahhoz, hogy komoly edző lehessen, látszik, hogy kik mellett dolgozott idehaza korábban. Angliában és Olaszországban sok, nagyon felkészült edzővel dolgozhattam együtt, és most testközelből érezhetem a kintihez nagyon hasonlóan felépített munkát. Idehaza, amit eddig személyesen tapasztaltam, nála éreztem leginkább, hogy a lehető legtöbb van meg abból, ami a külföldi szintet jellemzi” – dicsérte a Kecskemét trénerét Laczkó.

Az egykori Fradi és Loki játékos szerint egykori csapatai simán nyernék a mostani magyar bajnokságot, vagyis az semmit nem fejlődött az elmúlt 4-5 évben.

Bizonyos területeken van előrelépés, színvonalban szerintem nincs. 4-5 év alatt sokat javult az infrastruktúra – a Ferencvárosnál például óriási pozitív változás állt be a háttért tekintve -, épülnek a stadionok, talán 1-2 helyen jobb lett az edző, de nem mondanám, hogy fejlődött volna a futballunk színvonala. Ha így lenne, akkor lennének csapataink legalább ősszel a nemzetközi porondon. Hogy egy személyes példával érzékeltessem ezt: azt érzem, hogy a korábbi csapataim, azaz mondjuk az a Fradi, ahol először kerültem a felnőttekhez, vagy az a Loki, amelyik Európa Liga-csoportkört játszott, gyakorlatilag biztosan megnyerné a mostani NB I-et” – zárta nyilatkozatát Laczkó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik