Foci

Oda-vissza verte a Zenit a Benficát

A szentpétervári labdarúgócsapat hazai pályán is legyőzte portugál ellenfelét a Bajnokok Ligájában. A Benfica ezzel már biztosan nem juthat tovább a csoportkörből.

A hazai környezetben játszó Zenit és vendége, a Benfica négy-négy pontot gyűjtött a Bajnokok Ligája C csoportjában – az odavágót a Szentpétervár 2-0-ra nyerte meg idegenben. Az oroszok kezdtek lendületesebben, ám nem tudták megszerezni a korai vezetést, a portugálok pedig belerázódtak a meccsbe. Sőt, a luzitánoké volt a félidő legnagyobb helyzete, de Lodigin kapus védeni tudott a 41. percben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidő közepén rákapcsoltak a csapatok és próbálták megszerezni a vezetést, azonban a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A 79. percben járt a mérkőzés, amikor Hulk ugratta ki remekül Dannyt, a csapatkapitány pedig kapásból a hálóba lőtt.

A bekapott gól után csak rövid ideig pörgött fel a Benfica, a Zenit így tulajdonképpen magabiztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig. A szentpéterváriak ezzel saját kezükbe vették a sorsukat, míg a Benfica lemondhat a továbbjutásról és már csak az Európa Ligát érő harmadik hely megszerzésében bízhat.

Eredmény – Bajnokok Ligája, C csoport, 5. forduló

Zenit Szentpétervár (orosz) – Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Danny (79.) 
Piros lap: Luisao (90+2.)

Videó – Danny gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik