Foci

Tulajdonosváltás előtt áll az Újpest

Egy belga lap kérdésére Roderick Duchatelet és felesége Valérie Gys is úgy válaszolt, mintha már megbarátkoztak volna az elhatározással, elad(t)ják a lila-fehér labdarúgó klubot.

Valérie Gys, az Újpest tulajdonos Roderick Duchatelet felesége a sportmagazine.knack.be kérdésére nem cáfolta, hogy tárgyalnak a klub eladásáról. “Remekül érezzük magunkat itt, de egy jó ajánlatot mindig érdemes meghallgatni” – nyilatkozta az Újpest operatív és gazdasági igazgatójaként dolgozó hölgy.

A Nemzeti Sport bő egy hete szellőztette meg, miszerint a belga tulajdonos megválna a lila-fehér klubtól, amelybe állítása szerint eddig több milliárd forintot invesztált.


A belga érában Magyar Kupát és Szuperkupát nyert
Fotó: MTI

A Duchatelet család több országban is érdekelt a labdarúgó-üzletben. A családfő, Roland Duchatelet igazgatja a belga Standard Liege és a St.-Truiden, az angol Charlton, a spanyol Alcorcón és a német Carl Zeiss Jena csapatait, míg az Újpestet meghagyta fiának, Rodericknek.    

Az ifjabb Duchatelet a belga lap kérdésére már egyfajta jövőképet is felvázolt, ami azt jelentheti, hogy egészen komoly és minden bizonnyal eredményes tárgyalások zajlanak a háttérben. “A hálózatra az Újpest eladása nem lenne hatással, mert a többi klub között ugyanúgy folytatódhat a játékosok mozgása. De, ha új tulajdonosa lesz az Újpestnek, attól még nem kellene, hogy megszakadjon a kapcsolatunk” – fogalmazott.

A helyzet kisértetiesen hasonlít az FTC és annak brit tulajnosonának, Kevin McCabe kérész életű magyarországi szerepvállalásához. A kérdés immár csak az, ki lehet a rejtélyes vevő?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik