Foci

Potyagól miatt nem nyert a Roma Oroszországban

Francesco Totti találatával sokáig vezetett az AS Roma labdarúgócsapata a CSZKA Moszkva otthonában, a Bajnokok Ligájában, de a házigazda a hajrában egyenlített. A Porto a BATE vendégeként diadalmaskodott 3-0-ra, a portugálok mellett így a donyeckiek is továbbjutnak a H csoportból.

Az E csoportban már biztos, hogy a Bayern München zár a kvartett élén, ám a második továbbjutó helyért nagy küzdelem zajlik. Két négypontos együttes, a CSZKA és az AS Roma csapott össze Moszkvában (zárt kapuk mögött), az odavágón az olaszok 5-1-re verték ellenfelüket.

A hazai környezetben játszó oroszok az első félidőben két veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de De Sanctis kapus mindkétszer védeni tudott. A szünet előtt nem sokkal ráadásul a Roma szerzett vezetést, Totti szabadrúgásból talált be. A második játékrészben is hiányzott az átütőerő a moszkvaiak játékából, miközben a Farkasok több ziccert is elpuskáztak. Ez megbosszulta magát, ugyanis az utolsó utáni pillanatban Berezutski középre ívelt labdája úgy kötött ki a római kapuban, hogy abba nem ért bele senki, ez pedig becsapta a kapust. A döntetlen miatt még teljesen nyílt a csata a második helyért.

Totti a találatával egyébként megjavította saját rekordját: eddig 38 évesen és három naposan, mostantól pedig 38 évesen és 59 naposan tartja minden idők legidősebb gólszerzőjének csúcsát a BL-ben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az FC Porto már a biztos továbbjutás tudatában lépett pályára a BATE Boriszov otthonában. A fehérorosz csapatnak mindenképpen nyernie kellett volna ahhoz, hogy életben tartsa esélyét a második hely megszerzésére, azonban ötlettelenül fociztak, így nem tudtak előnybe kerülni. Sőt, a portugálok a második felvonás kezdetén gyorsan berámoltak kettőt a hazai kapuba, eldöntve ezzel a meccs sorsát. A Porto még a hajrában is betalált, 3-0-s győzelmével pedig közel került a csoportgyőzelemhez és továbbjuttatta a Donyecket.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

E csoport:

CSZKA Moszkva – AS Roma 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Berezutski (90+3.) illetve Totti (43.) 

H csoport:

BATE Boriszov – FC Porto 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Herrera (56.), Martinez (65.), Tello (89.)

Videó – Berezutski gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik