Foci

Felszállt a fehér füst Győrben

Vasile Miriuta lesz a Győri ETO vezetőedzője - ezt kedd délelőtt közölte a klub hivatalosan is.

“Ma délután megtartja az első edzését a Győri ETO FC felnőtt csapatánál az új vezetőedző Miriuta László. A klubvezetés és a vezetőedző a tréning előtt sajtótájékoztatón válaszol az újságírók kérdéseire. Az itt elhangzottakról természetesen tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat is” – áll az eto.hu hivatalos közleményében az, amiről napok óta sejteni lehetett.

A Romániában, Nagybányán született Miriuta Vasilének erős magyar kötődése van. 1992–1993-ban, 1994–1995-ben, valamint 2003-ban is a Győri ETO-ban futballozott, de játszott ő a Vidiben, a Fradiban, az Újpestben és a Honvédban is. 1998-2002 között Németországban futballozott, a Duisburg és a Cottbus játékosa volt. Idő közben felvette a magyar állampolgárságot is és 2000-2003 között kilencszer húzta magára a nemzeti mezt, ezalatt egy gólt szerzett.

Edzői pályafutását az Energie Cottbus utánpótláscsapatainálkezdte 2010 és 2013 között itt dolgozott, majd Romániában a Ceahlaul Piatra Neamt, illetve a kolozsvári CFR szakmai munkáját irányította.

A CFR-nél a hétvégi fordulót követően mondott fel. Ő a hatodik külföldi edző a jelenlegi NB1-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik