Foci

Rangadón faragott hátrányából a Diósgyőr

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a tabellán második MTK-t.

A tabellán a kék-fehérek négy pont hátránból követték az éllovas Videoton, míg a DVTK és a Paks ezt a duót üldözte. A szombat délutáni mérkőzést a Hidegkuti-stadion felújítása miatt a Honvéd pályáján rendezték.

 Fotó: MTI

A találkozó elején a miskolci együttes játszott fölényben, míg az MTK nem igazán tudott helyzeteket kialakítani. Ennek köszönhetően a piros-fehérek kétszer is betaláltak a hálóba, méghozzá az elefántcsontparti Georges Griffiths duplájával. A csatár előbb szép mozdulattal, sarokkal jegyzett gólt, majd egy precízen kivitelezett fejessel.

A második etapban a Diósgyőr visszaállt védekezni, és teret engedtek az MTK-nak: a hazaiak több gólhelyzetet is kialakítottak Antal kapuja előtt, ám nem tudtak szépíteni, így maradt a 0-2.

Győzelmével a DVTK négy pontra megközelítette a kék-fehéreket.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)
Bozsik Stadion, 500 néző, v.: Szabó Zs.

Gólszerzők: Griffiths (8., 32.), 
Sárga lap: Torghelle (28.), Kanta J. (35.), Vukmir (75.), Jenner (82.), Thian (88.) 

MTK: Hegedüs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Thian, Vass Á., Kanta J. – Vass P. (Horváth Zs., a szünetben), Torghelle, Hrepka (Bese, a szünetben)

Diósgyőr: Antal – Okuka, Szalai V., Kádár, Husic – Gosztonyi (Bacsa, 58.), Egerszegi, Elek, Marjanovic (Jenner, 78.) – Takács T. (Grumic, 68.), Griffiths

Ajánlott videó

Olvasói sztorik