Foci

Neves szakembert hoztak hírbe a válogatottal

Román lapértesülések szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) képben van Henk Ten Cate is. A holland tréner azt mondja, ez pusztán spekuláció.

A csakfoci.hu a román Digisportra és Gazeta Sporturilorra hivatkozva arról ír, hogy az MLSZ állítólag kiszemelte magának a korábban a többi közt a Barcelonánál és a Chelsea-nél is asszisztensként dolgozó szakembert. A holland Henk Ten Cate a héten hazánkban járt egy Teqball-bemutatón, a Telesportnak pedig elárulta, őt még nem kereste meg ez ügyben a szövetség és szerinte nem elegáns egy olyan állásról beszélni, amit jelenleg Dárdai Pál tölt be.

„Természetesen azt mondanám, hogy nagy megtiszteltetés, már ha megkeresnének, de akkor még mindig beszélni kell róla, mi lehetséges, mi nem. Számomra ez nem pénzkérdés, én szeretem a kihívásokat. Mindenesetre nem elegáns nekem egy olyan munkáról beszélni, ahol még dolgozik egy edző. Az elképzelések spekulációkká válnak, és ez az, amit nem akarok. Túlságosan tisztelem Dárdai Pált ahhoz, hogy az ő állásáról beszéljek. Ez az ő munkája! Miről beszélünk egyáltalán?!” – mondta az 59 esztendős szakember, aki 2000-ben Magyar Kupát nyert az MTK-val és ezüstérmes lett a bajnokságban.

Legutóbb a Sparta Rotterdam beugró edzője volt 2013-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik