Foci

Termálvízzel fűtik majd az új magyar stadion gyepét

Az NB II-ben sereghajtó Balmazújváros 400 millió forintos állami pénzből építhet 2500 férőhelyes arénát.

A balmazújvárosi stadion is szerepel a kormány stadionfejlesztési programjában. A balmazújvárosi városi sportpályát tavaly teljesen lebontották és újjáépítették, megújult a gyepszőnyeg, amit alá is csöveztek, így fűthető lesz. Épült egy fedett lelátó is az egyik oldalon, akkor ennyire tellett.

A kormány a stadionfejlesztési programban azonban 400 millió forintot különített el a balmazújvárosi létesítmény kibővítésére és korszerűsítésére. A pénzből a pálya mellett körbe fedett lelátót építenek 2500 ülőhellyel, így már igazán stadion formája lesz a balmazújvárosi focicsapat otthonának. Emellett kiszolgáló helyiségeket, vizesblokkokat alakítanak ki, és lesz villanyvilágítás is.

Fotó: dehir.hu

A beruházás része, hogy beszerzik és beépítik a pályafűtés gépészetét is, így termálvíz hőjével tudják majd fűteni a pályát – olvasható a dehir.hu-n.

A közbeszerzést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. bonyolítja le a Nemzeti Sportközpontok megbízásából.

Mindeközben az előző szezonban a másodosztályban nyolcadik helyen végző balmazújvárosi focicsapat teljesítménye igencsak leromlott. Ebben a szezonban csak most hétvégén, a 14. fordulóban tudtak győzni először. Az Újváros így még mindig a tabella utolsó helyén áll, 7 pontja van. Előttük a Siófokot és a Csákvárt találjuk, mindketten tízpontosak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik