Foci

Csányi sejtelmesen fogalmazott Dárdai ügyében

Az MLSZ elnöke a kedd esti barátságos mérkőzést követően kielentette, hogy december 1-ig döntenek a szövetségi kapitány kérdésében.

“Megértem, hogy mindenki türelmetlen és mindenki szeretné tudni, mi lesz Palival. Vagy százan feltették nekem ma ezt a kérdést, de amikor eljön az ideje, Palival egyeztetve adunk majd erről tájékoztatást. Én is szeretném tudni, mi lesz a…a…a… jövőbeni együttműködésünk sorsa, de egyelőre nem tudom, biztosan, még…Pali sem tudja biztosan, tehát én azt gondolom, hogy már ezt a néhány napot ki kell tudni várni és utána tisztán látunk. Maxumum december 1-ig el fogjuk dönteni” – nyilatkozta Csányi Sándor az NSO TV érdeklődésére.

 
Csányi Sándor a Groupama Arénában se igent, se nemet nem mondott, de együttműködést emlegetett
Forrás: nso tv 

Nem akarok belemagyrázni többet annál, mint amit lehet. De… Az MLSZ elnökének kissé elbizonytalanodó, a pontos, politikus megfogalmazáshoz szavakat kereső elgondolkodása, a “jövőbeni együttműködés” emlegetése, azért szöget üt a fejben.

Összerakva az eddigi mozaikokat – a németek lényegében visszarendelték, a berlini klubhonlap visszatérésről beszélt, de a keddi meccs után már nem fogalmazott ennyire egzakt módon -, az a forgatókönyv látszik a legvalószínűbbnek, hogy, ha nem is szövetségi kapitányként, de valamilyen formában mindenképpen tovább segíti a labdarúgó-válogatott munkáját Dárdai Pál. Kinevezése előtt is elnöki tanácsadó volt, legfeljebb most válogatott témában ad majd tanácsot egy feltételezhetően általa is ismert külföldi (német?) edzőnek.

Leginkább talán így valósulhat meg – ha egyáltalán – az, amit a kapitány többször is kijelentett, “mérlegelnem kell az emberi és sportemberi oldalt is, hogy lehetőleg semmi se sérüljön”. Se az első szempontként szem előtt tartott családi érdek, se a berlinieké, mint munkáltatóé, se a magyar labdarúgásé.

Leginkább az ő adott szava, hitelessége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik