Foci

Kicentizték a győzelmet a nagyok, Románia kettőt vágott

A magyarok Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában éllovas román labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a dán csapat felett keddi barátságos mérkőzésén.

A román együttes Claudio Keserü duplájával nyerte meg a találkozót. A szintén a csoportunkben érdekelt finnek viszont megint kikaptak, ezúttal a szlovákok győzték le őket 2-1-re, a görögöket pedig a szerbek intézték el.

Kedd este pályára léptek a nyári, hazai rendezésű világbajnokságon negyedik brazilok is: a Selecao úgy tűnt, gól nélkül marad, hiszen az osztrákok ellen az első félidőben csak egyetlen kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A második etapban sem urgott meg sokkal ez a szám, ám a három kísérletből kettő beakadt, így végül 2-1-re nyertek, és továbbra is hibátlanok Dunga irányításával.

Az olaszok kicentizték a győzelmet, hiszen az albánokat csak egy öngóllal verték 1-0-ra, pedig nem mondhatjuk, hogy gyenge csapattal álltak ki, de ugyancsak egy hajrágóllal verték a németek a spanyolokat, a portugálok pedig a Argentínát. Előbbi meccsen Toni Kroos, utóbbin Raphael Guerreiro volt a megmentőember.

Ezt a forgatókönyvet másolták a Franciaország-Svédország találkozón a gallok: a meccset eldöntő találatot a védő Varane szerezte, de tegyük hozzá, Benzema a 86. percben büntetőt hibázott. 

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Ausztria-Brazília 1-2 (0-0)
Észtország-Jordánia 1-0 (1-0)
Románia-Dánia 2-0 (0-0)
Ukrajna-Litvánia 0-0
Görögország-Szerbia 0-2 (0-0)
Szlovénia-Kolumbia 0-1 (0-1)
Fehéroroszország-Mexikó 3-2 (0-0)
Szlovákia-Finnország 2-1 (2-1)
Japán-Ausztrália 2-1 (0-0)
Írország-Egyesült Államok 4-1 (1-1)
Lengyelország-Svájc 2-2 (1-1)
Olaszország-Albánia 1-0 (0-0)
Portugália-Argentína 1-0 (0-0)
Spanyolország-Németország 0-1 (0-0)   
Franciaország-Svédország 1-0 (0-0)
Svájc-Anglia 1-3 (0-1) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik