Foci

Így néz ki a madridi játékostemető

Természetesen a Real Madridnál sem válik be minden igazolás, ezt firtatja a goal.com legújabb listája. A nevek közé több világbajnok futballista is felkerült, akiknek egyszerűen nem vált be a spanyol fővárosi kaland.

A goal.com külföldi portál összeszedte a Real Madrid legrosszabb igazolásait. A listáról nem hiányozhat Drenthe, Saviola és persze Kaka sem, de több másik név is helyet “követelt” rajta.

A lista Freddy Rincon nevével kezdődik, aki 1995-ben került a Napolitól a Realhoz. A kolumbiai középpályás azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és mindössze 14 alkalommal öltötte magára a madridiak mezét.

Amikor Zé Robertoról beszélünk, akkor csak nagyritkán jut eszünkben, hogy bizony ő is volt Real játékos. A brazil ász 15 meccset húzott le Madridban, aztán továbbállt.

Robert Jarni neve talán kissé ismeretlen lehet, pedig a 90-es évek végén a Real Betis húzóembere volt. A Real Madrid le is csapott rá, ám 27 meccs után nem tartottak igényt a további szolgálataira.

Albano Bizzarri 21 évesen került a blancókhoz, ám egy évvel később el is hagyta őket és 174 mérkőzésen védte a Valladolid kapuját.

A bosnyák Elvir Baljic körülbelül 20 millió euróért került Spanyolországba 1999-ben. A játékos a Fenerbahcét hagyta el a Real kedvéért. A váltás azonban nem jött be és 2002-ben visszatért Törökországba.

Flavio Conceicao remek idényeket húzott le Deportivóban, amikor 2000-ben a spanyol fővárosba igazolt. Négy év alatt 45 mérkőzésen lépett pályára, végül Törökországba igazolt.

Zé Roberto sem villogott a Blancók mezében 
Fotó: Europress Fotóügynökség

Szintén 2000-ben került Madridba Pedro Munitis is, aki 53 meccs alatt, csupán négyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját, így a csatárnak mennie kellett.

Jonathan Woodgate szerepe érdekes volt a Realban. Három évet töltött a királyi gárdában, ám összesen kilenc mérkőzésen tudott pályára lépni, hiszen folyamatosan hátráltatták a sérülések. A spanyol csapat itt körülbelül 13 millió fontot bukott.

Az argentin középhátvéd, Walter Samuel 25 millió euró cserébe érkezett a Realhoz, ám egy szezon után el is búcsúzott a spanyol fővárostól és visszatért Olaszországba.

Thomas Gravesen mindössze 2,5 millió fontért cserébe érkezett. Egy szezon múlva pedig 2 millió font fejében távozott Skóciába. Gravesen jelenleg Las Vegasban tengeti napjait.

A jelenleg is aktív Carlos Diogo Uruguay következő nagy tehetségének volt kikiáltva, amikor 2005-ben megérkezett Madridba. A játékost előbb kölcsönadták a Zaragozának, majd megpróbálták beépíteni a blancók keretébe, ám ez nem sikerült. A játékos végül a Zaragozához távozott, ahol jelenleg is játszik.

Antonio Cassanót senkinek sem kell bemutatnunk. Az olasz csatár nagyszerű római szezonja után került Spanyolországba, ahol két év alatt mindössze 19 meccsen lépett pályára, melyeken két gólt szerzett. Cassano spanyolországi hozzáállása nem volt megfelelő, valamint az sem segítette a beilleszkedését, hogy szerette felfedezni a madridi éjszakai életet. 

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Royston Drenthe 14 millió euró fejében került a Madridhoz. A holland középpályás öt évig volt a spanyol csapat játékosa, aztán az orosz FC Alania Vladikavkaz együtteséhez szerződött.

A Barcelonában szárnyalt, ám a Realban csak kereste önmagát? Igen, Javier Saviola sem tartozik a Real csúcsigazolásai közé. Az argentin csatár két év alatt négy találattal járult hozzá a madridiak eredményességéhez, ami nem volt elegendő a maradáshoz. A Barcában 123 meccsen, 49 találatot ért el.

Emerson csillogott a Juventusban, Rómában és a Bayer Leverkusennél is, ám Spanyolországban ez nem sikerült neki. Összesen 28 meccsen lépett pályára, miután 16 millió euróért megvásárolták őt.

Robinhót sokan a brazil válogatott következő vezérének kiáltottak ki, ám messze elmaradt ettől a várakozástól. A Real Madridban 101 meccsen 25 gólig jutott, ami nem rossz, ám tőle többet vártak. Összességében nem jött ki rosszul az üzletből a spanyol klub, hiszen 24 millió euróért vásárolta, majd 42,5 millióért adta el a játékost.

Talán az egyik legviccesebb momentum Julien Faubert nevéhez kötődik. A játékos egy évre érkezett kölcsönbe a West Hamtől, amiért a Real 1,5 millió eurót adott a londoni klubnak. A balszélső több edzést is kihagyott, ám madridi karrierjének a csúcsa az volt, amikor elaludt a kispadon egy Villareal elleni bajnokin.

Az egyik legszomorúbb történet a listán Kakáé. A brazil játékos a hátán vitte az AC Milan gárdáját, amikor váltott. A klubváltás nem tett jót a játékosnak, hiszen teljesítménye visszaesett, amelyhez súlyos sérülések is társultak. A spanyol klub 65 millió euróért vásárolta meg a brazil játékost, majd két év után ingyen került vissza Milánóba.

Hamit Altintop ugyan ingyen érkezett a Realhoz, ám mindössze öt mérkőzésen jutott szerephez, így egy év után távozott a klubtól.

Pedro Leon 10 millió euróért cserébe érkezett Madridba, ám rossz kapcsolatot ápolt José Mourinhóval, így nem sok jóra számíthatott. Mindössze hat meccset szerepelhetett, mielőtt visszatért volna a Getaféhez.

José Mourinho vitte magával a Realhoz Michael Essient. A játékos kölcsönbe érkezett Madridba, ám a portugál tréner távozása után neki sem volt maradása. Mindössze 20 meccsen lépett pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik