Foci

Gond nélkül ment tovább a DVTK a Ligakupában

Magabiztos játékkal verte a DVTK a Ceglédet, így továbbjutott a csoportjából, akárcsak a Haladás. Magabiztosan nyert a Gyirmót, ahogy a Mezőkövesd és a Kecskemét is otthon tartotta a három pontot. 

Az A csoportban a harmadik Cegléd a második DVTK-hoz látogatott. Egy esetleges vendéggyőzelem ceglédi továbbjutást eredményezett volna, ám az első félidőben Griffiths és Barczi, míg a másodikban Takács találatával hamar eldőlt a találkozó. A lefújás előtt a vendégek még szépíteni tudtak Farkas révén, de a DVTK továbbjutása nem forgott veszélyben.

 Fotó: MTI/Archív

A találkozó 35. percében hazai pályán került hátrányba a csoportelsőségre pályázó Haladás. A szombathelyiek a találkozó 40. percében egalizáltak, majd Zamostny találatával megfordították a találkozót. A Hali ezzel a sikerrel a Sopron előtt megnyerte a G csoportot.

A D csoport harmadik helyéről döntött a Gyirmót-Csákvár találkozó, ahol a hazaiak különösebb megerőltetés nélkül, 4-0-ra verték a vendégeket.

A Kecskemét-Békéscsaba találkozó arról volt hivatott dönteni, hogy a hazaiak vajon meg tudják-e előzni a harmadik helyen tanyázó Szegedet. Ez végül sikerült is nekik, miután 2-0-ra verték a B csoport másodikját, a Békéscsabát.

A C csoportban a harmadik Mezőkövesd 4-2-re verte a negyedik Balmazújvárost, de esélyük már nem volt a továbbjutásra.

Eredmények – Ligakupa, csoportkör, 6. forduló

A csoport:
Diósgyőr – Cegléd 3-1 (2-0)

B csoport:
Kecskemét – Békéscsaba 2-0 (1-0)

C csoport:
Mezőkövesd – Balmazújváros 4-2 (2-0)

D csoport:
Gyirmót – Csákvár 4-0 (1-0)

G csoport:
Haladás – Lombard Pápa 2-1 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik