Foci

Fostak tőlünk a finnek

Ételmérgezést kapott öt finn játékos Budapesten, közölte Mixu Paatelainen, a finnek szövetségi kapitánya.

Magyarországon rájárt a rúd a finn labdarúgó-válogatottra, ezért Budapestet tutira nem jegyzik be a sűrűn látogatandó célpontok közé. Nem elég, hogy Dárdai Pál csapata pénteken 1-0-ra legyőzte őket, még a meccs előtt a szállodában egy ismeretlen tettes ki is rabolta Roman Eremenkót. A CSZKA játékosának a pénztárcáját, orosz útlevelét és tabletjét vitték el, így még a hazautazása is kérdésessé vált.

 
Kari Arkivuonak a magyar válogatotton kívül a magyar konyhával is meggyűlt a baja
Fotó: europress 

A gondok azonban ezzel nem szűntek meg, mert Mixu Paatelainen  szövetségi kapitány yle.fi portálnak nyilatkozva elmondta, öt játékosa minden bizonnyal ételmérgezést kapott Budapesten. Szerencsére ez már a mérkőzés után történt – ki tudja mit ettek, ittak a pesti éjszakában -, ezért nem tudják erre fogni a vereséget… Kari Arkivuo, Sebastian Sorsa, Veli Lampi, Sakari Mattila és Teemu Tainio a mérkőzés óta jobbára ült vagy térdelt a wc előtt, ezért csak könnyített edzést végeztek hétfőn Zsolnán, a keddi szlovákok elleni barátságos meccs helyszínén.

A játékosok teljesen elvesztették erejüket, jelentősen apadt a versenysúlyuk is, így kérdéses a játékuk. „Már jobban vagyok, de ha hétfőn kellett volna játszanom, biztosan nem tudtam volna pályára lépni” – nyilatkozta Kari Arkivuo, a svéd BK Häcken hátvédje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik