Foci

Újabb szövetségi kapitány kerül lapátra

Helyi lapértesülések szerint a máltaiak elleni hazai döntetlent követően menesztik Luboszlav Penevet, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

A nemzeti csapatot 2011 óta irányító szakember már októberben a támadások kereszttüzébe került, miután Horvátországtól és Norvégiától is kikapott együttese Európa-bajnoki selejtezőn. Október végén azonban a bolgár szövetség végrehajtó bizottsága még bizalmat szavazott neki, a helyi média egybehangzó információi szerint viszont most már távoznia kell.


Luboszlav Penev nagy valószínűséggel távozik
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A bizottság egyik tagja, a Ludogorec-tulajdonos Kiril Domuscsijev a vasárnapi 1-1-es döntetlennel zárult Málta elleni hazai meccset követően egyértelműen Luboszlav Penevet tette felelőssé az újabb kudarcért, hangsúlyozva, hogy már októberben is a kapitány menesztésére szavazott.

Maga Penev szintén azt sugallta a meccs után, hogy nem marad már sokáig a posztján, kiemelve: komoly változások várhatóak.

A bolgárok csoportjukban négy forduló után négy ponttal a negyedik helyen állnak, hat ponttal elmaradva a horvát és az olasz együttestől és öttel a norvégoktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik