Foci

Drasztikus változások lesznek az orosz fociban

Nem kizárt, hogy Fabio Capello Budapesten ül le utoljára az orosz labdarúgó-válogatott kispadjára.

Drasztikus változtatásokra készül Vitalij Mutko orosz sportminiszter, miután a kedden Budapesten játszó válogatott szombaton 1-0-ra kikapott Bécsben az osztrákoktól a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének negyedik fordulójában.

“Tízéves lemaradásban vagyunk, visszasüllyedtünk az európai középmezőnybe, ezzel a játékkal senki sem lehet elégedett. Drasztikus változások jönnek” – mondta Mutko hétfőn a Szport Ekszpressz napilapnak. A politikus kifejtette, a nemzeti csapat nincs már a legjobb 30 között a világranglistán, és az év végére a top 40-ből is kieshet.


Fabio Capello alatt inog a kispad
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Az 55 éves miniszter arra nem tért ki, hogy a személyi döntések érintik-e Fabio Capello szövetségi kapitányt, aki egyes lapvélemények szerint a budapesti barátságos meccsen ül majd utoljára a kispadon. Az olasz szakvezető a hírek szerint a dicstelen nyári vb-szereplés óta nem kapott fizetést, Brazíliában a szbornaja a csoportkör után befejezte szereplését.

Az Eb-selejtezők G csoportjában az oroszok – akik idei hét tétmérkőzésükből csak egyet nyertek meg – a harmadik helyen állnak az osztrákok és a svédek mögött.

A magyar és az orosz válogatott kedden 20.30 órától a Groupama Arénában mérkőzik meg egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik