Foci

Capello állása a tét a magyarok ellen

Elsősorban a jövőjével kapcsolatos híresztelésekre kellett reagálnia Fabio Capellónak, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a magyarok elleni keddi barátságos mérkőzést megelőzően.

A 68 éves olasz trénert az orosz újságírók leginkább az orosz sportminiszter hétfőn megjelent kritikájával “szembesítették”.

Vitalij Mutko az osztrákoktól szombaton elszenvedett 1-0-s vereséget követően a Szport Ekszpressz napilapnak úgy nyilatkozott, hogy az orosz futball tízéves lemaradásban van, visszasüllyedt az európai középmezőnybe, és ezzel a játékkal senki sem lehet elégedett. “Drasztikus változások jönnek” – jelentette ki.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Capello elmondta, személy szerint a videoelemzést követően is úgy érzi, csapata jól játszott Bécsben, és csak egy rövid kihagyás miatt kapott ki. A személyét, egészen pontosan a lehetséges távozását is érintő kérdések elől kitért a szakember, ugyanakkor elmondta, a csapaton belül jó a hangulat, az elmúlt két találkozót leszámítva a játékosok elérték céljaikat.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az orosz újságírók nem kímélték az olasz szakembert, aki “papíron” a világ egyik legjobban fizetett szakvezetője. Arra a kérdésre, miszerint hajlandó lenne-e felállni a kispadról úgy, hogy lemond a végkielégítésről, csupán annyit jegyzett meg, hogy hónapok óta nem kapott fizetést.
    
Roman Sirokov csapatkapitány elmondta, az elmúlt egy évben gyengébben teljesítettek, de szeretnének mihamarabb, lehetőleg már a keddi összecsapáson visszanyerni valamit az együttes presztízséből. Hozzátette, véleménye szerint a magyar válogatott támadófutballt játszik majd saját közönsége előtt, de ők is erre fognak törekedni.

A magyar-orosz mérkőzés kedden 20.30-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik