Foci

Lefociztak minket a szlovákok

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott szombaton, így nem jut tovább az elitkörbe.

A magyar korosztályos csapat Azerbajdzsán, majd Szlovénia ellen játszott döntetlent a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán. Szombaton Szlovákia volt Pisont István fiainak az ellenfele Dunaújvárosban és mivel Azerbajdzsán az első félidőben három gólt rámolt be a szlovén kapuba, így a mieinknek nyerniük kellett volna ahhoz, hogy odaérjenek a továbbjutást érő második helyre.


Fotó: mlsz.hu

Kissé ötlettelenül futballozott a magyar csapat az első félidőben, Szlovákia pedig mivel már tét nélkül játszott, nem erőltette túl a dolgot. A második játékrész kezdetén azonnal vezetést szereztek a vendégek és nem, hogy egyenlítenünk nem sikerült, de Bénes nagyszerű találatával el is dőlt a találkozó. A folytatásban még Spalek bólintott a kapunkba egy mintaszerű akció végén, Szlovákia 3-0-ra nyert és hibátlanul vette a tornát.

Mivel Azerbajdzsán 3-1-re vert Szlovéniát, így az azeriak jutottak tovább a szlovákok mellett a csoportból.

„Nem érdemeltünk továbbjutást, mert olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek miatt nincs helyünk az elitkörben” – mondta Pisont István a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek a lefújás után.

Eredmény – U19-es Európa-bajnoki selejtezőtorna, 4. csoport, 3. forduló

Magyarország – Szlovákia 0-3 (0-0)

Magyarország: Horváth Dániel – Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Valencsik Dávid (Jancsó András, 67.) – Vida Máté, Rácz Barnabás, Sallai Roland – Grabant Bence, Balogh Norbert (Németh Erik, 64.), Tóth Martin (Takács Krisztofer, 64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik