Foci

Angol győzelem Rooney jubileumi meccsén

Anglia labdarúgó-válogatottja hazai környezetben győzte le 3-1-re Szlovéniát az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában. Wayne Rooney századik mérkőzését játszotta a nemzeti együttesben és büntetőből gólt is szerzett. Oroszország kikapott Ausztriában, San Marino pontot szerzett, Liechtenstein pedig nyert.

Wayne Rooney-ról szólt minden az Anglia-Szlovénia összecsapás előtt, az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ugyanis 100. meccsére készült címeres mezben. A jubileumi találkozó első félideje ugyanakkor felejthetőre sikerült, a vendég szlovéneknek volt pár lehetőségük a szünetig, de nem volt valami eseménydús a találkozó.

Közel negyed óra telt el a második félidőből, amikor egy középre ívelt szabadrúgás után Henderson fejelte a labdát a saját kapujába. Felpörögtek ettől az események: előbb Rooney harcolt ki, majd értékesített magabiztosan egy tizenegyest, majd Welbeck szerzett szerencsés gólt. Az Arsenal csatára a 72. percben is eredményes tudott lenni, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, Anglia 3-1-re nyerte meg a találkozót és őrzi hibátlan mérletgét.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az E csoport másik mérkőzése vaskos meglepetést hozott, San Marino ugyanis otthon tartott egy pontot Észtország ellen.

A G csoportban sem papírforma eredmények születtek: Ausztria hazai környezetben győzte le Oroszországot (ők hamarosan Budapesten vendégeskednek), Liechtenstein pedig Moldova otthonából hozta el mind a három pontot.

A C csoportban Ukrajna Luxemburgban hozta a kötelezőt, Yarmolenko szerzett mesterhármast, ráadásul a klasszikus fajtából.

Eredmények – Eb-selejtező, 4. forduló

C csoport:

Luxemburg – Ukrajna 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Yarmolenko (33., 53., 56.) 

E csoport:

Anglia – Szlovénia 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Rooney (59. – 11-esből), Welbeck (66., 72.) illetve Henderson (58. – öngól)

San Marino – Észtország 0-0

G csoport:

Ausztria – Oroszország 1-0 (0-0)
Gólszerző: Okotie (73.) 

Moldova – Liechtenstein 0-1 (0-0)
Gólszerző: Burgmeier (74.) 

Videó – Rooney betalált a 100. válogatott meccsén:

Videó – Welbeck első gólja szerencsés volt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik