Foci

Messi: “Ronaldo volt a hősöm”

A brazil csatár az ötödik játékos volt, aki felkerült a goal.com Halhatatlanok listájára. A külföldi portál régebbi nyilatkozatokból szemezgetett, amelyek Ronaldo elképesztő képességeit méltatják.

Puskás Ferenc, Diego Maradona, Pelé és Zinedine Zidane. Ehhez a fantasztikus társasághoz csatlakozott a brazil Ronaldo is. A goal.com olvasói 15 fős listát állíthatnak össze a valaha volt legjobb futballistákból. Számunkra örömteli, hogy Puskás Ferenc már ott van a listán.

A külföldi portál összeszedte a régi és jelenleg is aktív futballisták véleményeit az elképesztő tehetségű támadóval kapcsolatban.

Ronaldo a legkeményebb csatár volt, akivel valaha szembe kerültem. Lehetetlen volt őt megállítani” – nyilatkozta Alessandro Nesta.

Zinedine Zidane a következőképpen emlékszik Ronaldo játékára: “Gondolkodás nélkül mondhatom, hogy Ronaldo volt a legjobb játékos, akivel együtt játszottam. Minden nap, amikor vele edzettem valami mást láttam, valami újat, valami gyönyörűt. Ez jelenti a különbséget a nagyon jó és a kivételes játékos között.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

José Mourinho röviden fogalmazott: “Vezényeltem edzést Ronaldónak. Az igazi Ronaldónak. A brazil Ronaldónak.

A legendás angol edző, Sir Bobby Robson így vélekedett a csatárról: “Ő volt a leggyorsabb dolog, amit valaha láttam futni labdával. Sikerült elkerülnie a sérüléseket, minden esélye megvan, hogy a valaha volt legjobb futballista legyen.

Azt csinált a labdával, amit akart. Ha úgy döntött, akkor gólt szerzett. Fantasztikus fizikuma volt, amihez kiváló technikai képességek is társultak. A pálya bármelyik pontján képes volt játszani, akárki ellen. Mindenki fölött állt” – nyilatkozta az Inter egykori sportigazgatója, Sandro Mazzola

Jelenleg is aktív labdarúgók nyilatkozataiból is csemegéztek:

Számomra Ronaldo a valaha volt legnagyobb játékos. Olyan jó, mint Pelé. Nem volt hozzá hasonló. Senki nem volt akkora hatással a focira és a játékosokra, mint ő” – mondta Zlatan Ibrahimovic.

Olaszországban mindenki azt mondja, hogy Ronaldo a valaha volt legjobb játékos, aki ott játszott. Számomra ő volt a legsokoldalúbb játékos.” – nyilatkozta Miroslav Klose.

Lionel Messinek gyerekkori hőse volt a brazil zseni: “Ronaldo volt a hősöm. Ő volt a legjobb csatár, akit valaha láttam. Fantasztikus sebessége volt és képes volt a semmiből gólt szerezni. Jobban tudta megrúgni a labdát, mint akárki más.

A brazil csatár legszebb góljai – videó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik