Foci

A németek néggyel verték Gibraltárt

A 2016-os Európa-bajnokság selejtezőinek 4. fordulójában a világbajnok németek 4-0-ra, a portugálok 1-0-ra nyertek.

Gibraltár eddig háromból három meccset veszített a sorozatban és 0-17-es gólkülönbséggel álltak, ezen a statisztikán pedig tovább rontottak, bár az, hogy a németek csak négyet lőttek nekik, megsüvegelendő teljesítmény.

A gibraltári kapus hét közben azt nyilatkozta, hat kapott góllal kiegyezne, annál nagyobb különbséggel nem szeretne veszíteni, és ez most be is jött: a Nationalelfben Thomas Müller duplázott, Mario Götze pedig egy gólt szerzett. A végeredményt Santos állította be, amikor saját kapujába talált be.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A csoportot a győzelem ellenére nem a németek vezetik, hanem a lengyelek, mögöttük három ponttal marad le a világbajnoki együttes. A csoport másik esti mérkőzésén Skócia 1-0-ra verte Írországot.

Ahogy a németek, a portugálok is begyűjtötték a három pontot, bár a luzitánoknak ez sokkal nehezebben ment. Az I jelű hatosban ugyanis Ronaldo találatának köszönhetően csak 1-0-ra verték Grúziát, bár így egy pontra megközelítették az éllovas dánokat, akik egy meccsel többet játszottak. Az északiak egyébként a szerbeket győzték le idegenben 3-1-re.

Az Eb-selejtezők szombaton folytatódnak, Anglia-Szlovénia és Spanyolország-Fehéroroszország találkozókkal.

A magyar válogatott győzelméről és az F csoport állásról IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Eb-selejtezők, 4. forduló

D csoport:
Németország-Gibraltár 4-0 (3-0)
Skócia-Írország 1-0 (0-0)
Grúzia-Lengyelország 0-4 (0-0)

A csoport állása: 1. Lengyelország 10 pont, 2. Írország 7 (10-3), 3. Németország 7 (7-4), 4. Skócia 7 (5-4), 5. Grúzia 3, 6. Gibraltár 0

I csoport:
Portugália-Örményország 1-0 (0-0)
Szerbia-Dánia 1-3 (1-0)

A csoport állása: 1. Dánia 7 pont/4 mérkőzés, 2. Portugália 6/3, 3. Albánia 4/3, 4. Szerbia 1/3 (5-4), 5. Örményország 1/3 (2-4) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik