Foci
Pole-Soccer(960x640).jpg (pole soccer, )

Felcsúton már megint kitaláltak valamit

Sport24
Sport24

2014. 11. 11. 12:49

Új képességfejlesztő sporteszközt tesztelnek a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. Elsősorban fiatalok használják, de felnőtteknek is ajánlott.

Vitathatatlan tény, Magyarországon sokat invesztálnak a sportba, leginkább a legnagyobb aktív tömeget megmozgatni képes labdarúgásba. Az MLSZ pályarekonstrukciós programja segítségével több 100 új pálya épült fel vagy újult meg. A kérdés lassan egyre inkább az, hogyan sikerül a modernizálódó infrastruktúrát tartalommal megtölteni.

Pole-Soccer(650x433).jpg (pole soccer, ) 
Hollandiában az utánpótlásképzés alapeszköze már a Pole Soccer pálya
Forrás: polesoccer.com 

A fejlődés alapfeltétele, hogy az edzők az elméleti képzés mellett olyan gyakorlati ismeretekkel, korszerű edzéseszközökkel is találkozzanak, sőt, alkalmazzák azokat, amelyek egyértelműen a játékosok technikai fejlődését segítik elő.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia most e téren is megpróbál élen járni, amikor a Pole Soccer nevű holland fejlesztésű sporteszközt elsőként Magyarországon ők teszteltek. Az eszköz kiválóan alkalmazható a grassroots, az elit és az utánpótlás képzésben egyaránt, amire jó példa, hogy többek közt a Feyenord és a Schalke 04 edzőközpontjában is rendszeresen használják.

A lényeg, van egy palánkkal körbevett pálya, amelynek négy oldalán négy feldönthető fémrúd van elhelyezve. Adott négy játékos, akinek az a dolga, hogy felborítsa a másik rúdját. Akinek eldől, az kiesik. Gyors gondolkodást, gyors döntéshozatalt és pontos kivitelezést igényel a játék, így nagyszerűen modellezi a kis területen zajló játékot, észrevétlenül, játékosan fejleszti a tudást.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magyarország végveszélybe került

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.