Foci

Ronaldo majdnem a Barcában kötött ki

Cristiano Ronaldót nem akarta Madridba engedni a United egykori szakvezetője, Sir Alex Ferguson. A skót menedzser a spanyol klub riválisának, a Barcelolának szerette volna eladni CR7-et. A portugál játékos azonban mindenképpen a spanyol fővárosba szeretett volna igazolni.

A Real Madrid egykori elnöke, Ramon Calderon elmondta, hogy a Manchester United felajánlotta Cristiano Ronaldot a Barcelona számára, hogy a játékos véletlenül se igazoljon Madridba.

Cristiano Ronaldo 2009 júliusában került a Real Madridhoz 80 millió euró ellenében. Ramon Calderon a skysportsnak elmondta, hogy sok nehézséget kellett leküzdeni ahhoz, hogy CR7 Madridban futballozhasson.

Úgy volt, hogy Ronaldo a 2008-2009-es szezonban már nálunk játszik, amikor felhívott” – mesélte Calderon. “Azt mondta, hogy ne haragudjak, de idén még képtelen elhagyni a Manchester Unitedet. Sir Alex Ferguson olyan számára, mintha az apja volna. Nagyra értékeli, amit a szurkolók és a klub tesz érte, de ne aggódjak, mert jövőre már nálunk fog játszani.

 Ronaldo csak a Realban volt hajlandó futballozni
Fotó: Europress Fotóügynökség 

“Így is történt. 80 millió eurót ajánlottunk érte, amikor érdekes dolog történt. Nem tudom, hogy miért, de Sir Alex Ferguson nem kedveli a Real Madridot. Azt mondta, hogy Ronaldo nem megy Madridba és megpróbálta a Barcelonának eladni. A gránátvörös-kékek természetesen egy percig sem hezitáltak és bármekkora összeget hajlandóak lettek volna kifizetni a játékosért.

De a lényeges dolog az volt, hogy Ronaldo kijelentette: ha nem mehet a Madridba, akkor nem megy sehova. Nagyon büszke vagyok rá, hogy hozzánk igazolt és arra is, ahogy teljesít. Jó érzéssel tölt el, amikor gólt szerez és az is, amikor látom, hogyan viselkedik a többiekkel.

Ramon Calderon végül arra is kitért, hogy miként sikerült megszerezni a portugál zsenit.

Nos, június végén végül elfogadták az általunk felajánlott 80 millió eurót, ami Ronaldo kivásárlási ára volt. Ezután már nem tudott mit tenni az angol csapat. Emlékszem, hogy a bankban volt mind a 80 millió, mivel a Manchester egyben, készpénzben akarta megkapni a pénzt, nem pedig részletekben. Szóval ez történt, végül megkötöttük az üzletet – foglalta össze a Real Madrid egykori elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik